EUROLYGA 2023

Las Vegase – intriguojančios ir moterų, ir vyrų UFC dvikovos

Šį savaitgalį Las Vegase bus gausu įdomių UFC mūšių. Kovinio sporto gerbėjai išvys po du dėmesio vertus moterų ir vyrų susirėmimus.

 Kovotojas Seanas Brady<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Kovotojas Seanas Brady<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 1:02 PM

Pagrindinėje vakaro kovoje susitiks lengviausiojo svorio kategorijos (iki 61,2 kg) atstovės – brazilė Ketlen Vieira ir amerikietė Miesha Tate. Tiesioginė transliacija per „TV3 Sport“ kanalą ir naujos kartos televiziją „Go3“ prasidės sekmadienį, lapkričio 21-ąją, 1.00 val. Iš pradžių bus parodytos kelios įžanginės kovos.

30 metų 173 cm ūgio K. Vieira MMA (Mišrių kovos menų) varžybose yra patyrusi tik dvi nesėkmes. Savo karjerą Brazilijos sportininkė pradėjo dešimčia pergalių iš eilės. Tiek laimėjimų jos sąskaitoje yra ir dabar. Praėjusiame susirėmime brazilė šiemet vasarį nusileido rusei Janai Kunickajai. K. Vieira lengviausiojo svorio reitinge užima septintąją vietą.

35-erių 168 cm M. Tate yra labiau patyrusi kovotoja. Ji yra buvusi UFC ir „Strikeforce“ organizacijos čempionė. UFC nugalėtos titulą ji buvo iškovojusi 2016-ųjų kovą, kai palaužė amerikietę Holly Holm.

Tiesa, jau tų metų liepą amerikietė čempionės diržą prarado – turėjo pripažinti brazilės Amandos Nunes pranašumą. Pastarajai iki šiol priklauso šis titulas.

Iš viso M. Tate dėl čempionės vardo yra kovojusi tris kartus – dusyk nesėkmingai. JAV sportininkės sąskaitoje MMA – 19 pergalių (4 nokautai), 7 pralaimėjimai. Ji UFC savo svorio kategorijos reitinge žengia aštunta. Beje, M. Tate 2008 metais laimėjo pasaulio graplingo čempionato sidabrą.

Visų lengviausiojo svorio kategorijos (iki 56,7 kg) akistatoje jėgas išbandys pajėgios kovotojos – britė Joanne Calderwood ir brazilė Taila Santos. Pirmoji UFC reitinge rikiuojasi šešta, o antroji – dešimta.

Ietis sukryžiuos ir vyrai. Pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 77,1 kg) galynėsis amerikiečiai – Michaelas Chiesa ir Seanas Brady. Šis kovotojas MMA turnyruose dar nesuklupo nė karto.

Tiesa, savo kelyje amerikietis kol kas nesutiko labai stiprių varžovų. M. Chiesa bus pirmasis aukšto lygio oponentas. Pastarasis dabar triumfavo keturiose kovose iš penkių. M. Chiesa pusvidutinio svorio reitinge užima šeštąją vietą, o S. Brady – 14-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.