EUROLYGA 2023

UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybose Panevėžyje – ypatingas vedėjų duetas ir išskirtiniai bilietai

Likus vos savaitei iki Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) dviračių treko Čempionų lygos varžybų antrojo etapo Panevėžio „Cido“ arenoje, paaiškėjo itin laukiamo renginio vedėjo ir komentatoriaus duetas, o prekyboje pasirodė riboto kiekio VIP bilietai.

„Cido“ arena.
„Cido“ arena.
 Vedėjas Vytautas Mikaitis
 Vedėjas Vytautas Mikaitis
 Dviračių Čempionų lygos trofjus.
 Dviračių Čempionų lygos trofjus.
Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.
Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.
Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.
Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.
Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.
Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 9:40 AM

Lapkričio 27 d. publiką užves televizijos veidas, renginių vedėjas Rolandas Mackevičius, o dviračių treko subtilybes paaiškins sporto komentatorius Vytautas Mikaitis.

Prestižinės dviračių treko lenktynės žada ne tik sportinę intrigą ir pasaulio, olimpinių čempionų įnirtingą kovą dėl pusės milijono eurų prizinio fondo, bet ir įspūdingą šou su specialiaisiais efektais, o visa tai stebėti padės ypatingas vedėjų duetas.

Paskutinį lapkričio savaitgalį „Cido“ arenoje rinkis 72 geriausi pasaulio dviračių treko atletai, tarp kurių apie karjeros pabaigą paskelbusi Simona Krupeckaitė, perspektyvieji Olivija Baleišytė ir Vasilijus Lendelis.

UCI dviračių treko Čempionų lygos organizatoriai žada Lietuvoje dar nematytą veiksmo dramą, kurią vainikuos dviračių treko karalienės S. Krupeckaitės atsisveikinimas su Lietuvos sporto gerbėjais. Naujo formato sporto šventės nuotaiką užtikrins R. Mackevičius, kuriam dviračių sportas nėra naujovė.

„Esu mėgėjas minti pedalus, išbandžiau plento, MTB dviračius. Pandemijos metu pasiilgau tokio didelio masto renginių su pilna arena. Visi žino, kas yra Čempionų lyga, ir visi ją mėgsta, nes tai reiškia kokybę ir pačius geriausius sportininkus. Tai tikrai bus didžiausias šių metų sporto renginys šalyje. Įdomus, naujas renginio konceptas: ir sportas, ir šou viename“, – teigė antrojo UCI dviračių treko Čempionų lygos etapo renginio veidas.

R. Mackevičius dar prieš renginį susipažino su viena iš UCI dviračių treko Čempionų lygos ambasadorių S. Krupeckaite, iš kurios ėmė interviu savo laidai.

„Simoną ir jos pasiekimus, žinoma, žinojau. Visada į tokius interviu einu atvira širdimi ir nieko nesitikėdamas. Pabandžiau pasigilinti į ją kaip į mamą, moterį, sportininkę. Po interviu su Simona likau daugiau nei sužavėtas – nesitikėjau, kad ji yra toks stiprus žmogus su tokiu neįtikėtinu užsispyrimu. Visada džiaugiuosi, kai prieš mane sėdi geresni už mane“, – apie pažintį pasakojo renginio vedėjas.

Kol R. Mackevičius apšildys publiką, visiems puikiai žinomas ir žodžio kišenėje neieškantis komentatorius V. Mikaitis ketina „Cido“ arenos lankytojus supažindinti su dviračių treko rungtimis, čempionais ir atskleisti visas intriguojančio sporto subtilybes.

„Su treku susipažinau Panevėžyje, kai po krepšinio rungtynių gerbėjai kaip vabalai bandė leistis treku į apačią, o juos vaikė apsauga. Tuomet supratau, kad jie čiuožinėja per šventą vietą. O jei rimčiau, tai apie treką neleidžia pamiršti S. Krupeckaitė: kai spaudoje pamatau žinią apie dar vieną jos laimėjimą, suprantu, kad su šia sporto šaka yra viskas gerai“, – dėstė sporto komentatorius.

V. Mikaitis teigia, kad dviračių trekas tikrai sužavės „Cido“ arenos lankytojus dėl neįtikėtino greičio ir intrigos. Be to, šiose varžybose kovos net trys panevėžiečiai.

„Be abejonės, žiūrovams labiausiai patiks greitis. Esu matęs didžiuliu greičiu lekiančių dviratininkių susidūrimą.

Atrodė, kad du reaktyviniai lėktuvai susidūrė. Tai išties labai dinamiškas sportas: nespėji paminėti lyderio, o situacija staiga keičiasi. Šiame sporte fotofinišas greičiausiai visada turi darbo. Laukia nuostabus renginys.

Pamačiau vizualizacijas ir apšvietimą – niekada nemaniau, kad trekas gali atrodyti taip puikiai. Lietuviai mėgsta, kai mūsų sportininkai iškovoja pergales, o jų Panevėžyje tikrai bus“, – žadėjo vienas iš renginio veidų.

VIP bilietai – jau prekyboje

Išskirtiniu renginiu bus galima mėgautis ne tik stebint jį iš tribūnų, bet ir pačiame veiksmo įkarštyje – treko viduryje. Penktadienį paleisti riboto kiekio VIP bilietai, kurie leis žiūrovams atsidurti įvykių epicentre.

„Tai unikali patirtis tiems, kas nori atsidurti tikro veiksmo filmo įkarštyje. Prestižines varžybas bus galima stebėti iš geriausią matomumą turinčios centrinės tribūnos su galimybe patekti į treko vidurį. Ten bus galima matyti, kaip startams ruošiasi geriausi pasaulyje dviratininkai ir stebėti vykstančią dramą iš labai arti“, – teigė „Cido“ arenos direktorius Tomas Inčikas.

UCI dviračių treko Čempionų lygos antrojo etapo kovos Panevėžyje prasidės lapkričio 27 d., bilietus platina „Tiketa“. Prieš tai sportininkai varžėsi Maljorkoje, kur sprinto kategorijoje S. Krupeckaitė su 9 taškais yra 11-oje vietoje, V. Lendelis su13 taškų yra aštuntas, o O. Baleišytė bendroje ištvermės kategorijoje su 28 taškais yra itin aukštoje trečioje vietoje.

-

UCI dviračių Čempionų lyga (angl. UCI Champions League) – intriguojančios naujos kartos prestižinės dviračių treko varžybos su šou elementais, kuriose dėl pusės milijono eurų prizinio fondo varžosi geriausi pasaulio treko atletai, o žiūrovai mėgaujasi specialiaisiais garso, šviesų efektais bei unikalia naujo formato renginio patirtimi.

Lapkričio 27 d. treko Čempionų lygos varžybų aistras galės išvysti ir Lietuvos sporto mėgėjai, mat antras iš penkių naujo formato varžybų etapų bus surengtas vienintelėje Baltijos šalyse olimpinio standarto dviračių treką turinčioje Panevėžio „Cido“ arenoje.

Bilietus į renginį platina tiketa.lt. Lapkritį ir gruodį penkiuose Čempionų lygos etapuose, kurie jau įvyko Maljorkoje, netrukus startuos Panevėžyje, o vėliau nusikels į Londoną ir Tel Avivą, 72 tituluočiausi treko sportininkai, tarp kurių ir pasaulio rekordininkė, čempionė S. Krupeckaitė, 2020 m. Europos čempionato bronzos medalininkas V. Lendelis ir perspektyvioji O. Baleišytė, kovos dėl įskaitinių taškų treko sprinto ir ištvermės kategorijose.

Čempionais taps ir prizinį fondą susižers visuose etapuose daugiausia taškų surinkę dviratininkai (-ės). Planuojama, kad novatoriško formato varžybos prie TV ekranų sutrauks daugiau nei 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.