EUROLYGA 2023

S. Krupeckaitė Panevėžyje atsisveikino su Lietuvos dviračių sporto mylėtojais

Panevėžio „Cido“ arenoje šeštadienį praūžė antrasis UCI Čempionų lygos etapas. Lietuvos garbę gynė 3 lietuviai – Vasilijus Lendelis, Olivija Baleišytė ir Simona Krupeckaitė.

 S. Krupeckaitė Panevėžyje atsisveikino su Lietuvos dviračių sporto mylėtojais.<br> UCI Track Champions League twitter nuotr.
 S. Krupeckaitė Panevėžyje atsisveikino su Lietuvos dviračių sporto mylėtojais.<br> UCI Track Champions League twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2021, 11:10 PM

Šios varžybos tuo pačiu tapo Simonos Krupecakitės atsisveikinimu su Lietuvos dviračių sporto mylėtojais. 38-erių lietuvei šis Čempionų lygos turnyras yra paskutinis profesionalus čempionatas.

S.Krupeckaitė moterų sprinto rungtyje pirmajame etape varžėsi su kanadiete Kelsei Mitchel ir ruse Darija Šmeliova. Spurtavusi lietuvė sėkmingai įgijo persvarą antrajame rate ir ją išlaikė iki finišo.

Visgi audringai žiūrovų palaikoma legendinė Lietuvos dviratininkė pusfinalyje neprilygo savo varžovėms kanadietei Lauriane Genest ir meksikietei Yuli Verdugo ir liko trečioje vietoje.

Vėliau lietuvė pasirodė ir keirano rungtyje. Tačiau lenktynės lietuvei nesusiklostė ir finišavusi ketvirtoje vietoje į sekantį etapą nepateko. Nepaisant to, S.Krupeckaitė susilaukė daugybės ovacijų.

Sėkmingai keirano rungtyje pasirodė Vasilijus Lendelis. Lietuvis pirmame etape nusileido tik vokiečiui Stefanui Biotticheriui ir pateko į finalą.

Finaliniame etape dėl pirmos vietos ilgą laiką kovojęs lietuvis į ją neišsiveržė ir finiše pritrūkęs jėgų liko paskutinėje – 6-toje vietoje. Keirano rungtyje triumfavo Nyderlandų dviratininkas Harrie Lavreysenas. Antras liko nyderlandas Jeffrey Hooglandas, trečias – vokietis S.Biotticheris

Antrosios V.Lendel lenktynės buvo sprinto rungtyje. Visgi, važiavimas lietuviui nesusiklostė. Lietuvis finišuodamas pasivijo rusą Michailovą Jakovlevą, tačiau fotofinišo pagalba paaiškėjo, kad lietuvis nuo Rusijos atleto atsiliko 0,003 sek.

Moterų Skrečo lenktynėse pasirodė ir dar viena lietuvė – Olivija Baleišytė. Lenktynėse, kur varžėsi 18 lenktynių lietuvė užėmė 9-tą vietą. Pirmą vietą rungtyje iškovojo britė Katie Archibald, antrą – kanadietė Maggie Coles-Lyster, trečią – japonė Yumi Kajihara.

O.Baleišytė vėliau pasirodė eliminavimo lenktynėse. Čia lietuvaitei sekėsi šiek tiek geriau – Olivija finišavo septintoje pozicijoje.

Sekantys čempionų lygos etapai vyks gruodžio 3-4 dienomis Londone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.