EUROLYGA 2023

Į LRF taurės finalo ketvertą žengė „Amber“ ir „Dragūnas“

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės varžybose paaiškėjo visos komandos, patekusios į finalinio ketverto varžybas. Paskutiniuosius du kelialapius pačiupo Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus „Amber“.

Vilniečių ir klaipėdiečių akistata.<br>LRL nuotr.
Vilniečių ir klaipėdiečių akistata.<br>LRL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2021, 10:34 PM

Didelės intrigos šiose ketvirtfinalio porose nebuvo, kadangi abi ekipos pirmuosius susitikimus laimėjo įtikinama persvara.

Titulą ginantis „Dragūnas“ išvykoje užtikrintai 36:26 (15:12) nugalėjo HC „Vilniaus“ rankininkus.

Pirmajame kėlinyje vyko lygi kova ir sužaidus penkiolika minučių rezultatas buvo lygus (8:8), tačiau solidžią gynybą pademonstravęs „Dragūnas“ per likusį kėlinio laiką praleido vos 4 įvarčius ir dar prieš pertrauką išsiveržė į priekį – 15:12.

Antroje rungtynių dalyje vilniečiai, supratę, kad pergalės reikiamu įvarčių skirtumu pasiekti jau neįmanoma, palūžo. Apsukų nemažinęs Klaipėdos klubas antrąsias serijos rungtynes laimėjo dviženkliu pranašumu (36:26), o pirmąjį susitikimą klaipėdiečiai buvo laimėję 32:25.

Atsakomajame mače Klaipėdos komandą į pergalę vedė Ignas Savičius, įmetęs 7 įvarčius, Rokas Palskys ir Tomas Drakšas pridėjo po 5. Vilniaus komandai Mindaugas Urbonas pelnė 8 įvarčius, Vaidas Drevinskas ir Martynas Lapinskas – po 6.

Itin ramiai prieš antrąsias ketvirtfinalio rungtynes jautėsi „Amber“ klubas, kuris pirmajame susitikime net 48:17 buvo įveikęs RK „Šiaulių“ rankininkus.

Antrajame mače vilniečiai dar kartą užtikrintai įrodė savo pranašumą – 39:27.

Rezultayviausi „Amber“ klube buvo Giedrius Sveklas, Tadas Tumosas ir Matas Aukštikalnis, pelnę po 6 įvarčius. Šiaulių komandai Gedvinas Jocas įmetė 6 įvarčius, Tomas Baliutavičius ir Ugnius Ivanovas – po 5.

Praėjusiais metais LRF I-osios lygos varžybose triumfavusiai „Amber“ komandai patekimas į LRF taurės finalinio ketverto varžybas kol kas geriausias pasiekimas klubo istorijoje.

Kiek anksčiau bilietus į finalinį ketvertą iškovojo Vilniaus VHC „Šviesa“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.