EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė laimėjo tarptautinį turnyrą Vilniuje

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė laimėjo trijų komandų tarptautinį turnyrą Vilniuje.

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė.<br>Hockey.lt nuotr.
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė.<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2021, 6:32 PM

„Pramogų“ arenoje vykusiame turnyre sekmadienį mūsų šalies rinktinė užtikrintai 4:0 įveikė Estijos rinktinę ir iškovojo pirmąją vietą. Antros liko estės, o trečioje pozicijoje prieš Lietuvą 4:5 po pratęsimo kritusi Ukraina, kuri vėliau 1:3 pralaimėjo ir Estijos atstovėms.

Pirmajame kėlinyje abi rinktinės įvarčių nepelnė, bet Lietuvos rinktinė du kartus buvo labai arti tikslo. Klara Miuller iš pradžių pataikė į virpstą, o vėliau sudrebino ir skersinį, bet abu kartus ritulys vartuose nepabuvojo.

Būtent K. Miuller buvo pirmoji šiose rungtynėse pasižymėjusi įvarčiu: metimu vartininkei tarp kojų ji antrajame kėlinyje išvedė rinktinę į priekį (26:21, rez. perd. Emilija Tučiūtė). Negana to, vėliau ji pasižymėjo ir antrąjį kartą, pasiųsdama ritulį į viršutinį vartų kampą (37:39).

Antrojo kėlinio pabaigoje varžoves nustebino Gabija Petrauskaitė, kuri gudriu metimu iš už vartų nuo varžovių vartininkės ritulį įskraidino į vartus (38:06, rez. perd. Viltautė Jasinevičiūtė).

Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinė kontroliavo rungtynes ir neleido varžovėms sugrąžinti į jas intrigos. Negana to, gražią rinktinės ataką po kelių tikslių komandos draugių perdavimų užbaigė Ramunė Maleckienė (55:08, rez. perd. K. Miuller, V. Jasinevičiūtė).

Šiose rungtynėse geriausia susitikimo žaidėja Lietuvos rinktinės gretose buvo pripažinta puikų susitikimą sužaidusi vartininkė Viltė Beličenkaitė, kuri atrėmė visus 30 Estijos rinktinės metimų į jos vartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.