EUROLYGA 2023

Kinija šiaušiasi: žada atsaką į JAV paskelbtą Pekino olimpiados diplomatinį boikotą

Kinija antradienį pareiškė kategoriškai nepritarianti Jungtinių Valstijų paskelbtam 2022 metų Pekino žiemos olimpinių žaidynių diplomatiniam boikotui. Kinijos atstovai pagrasino imtis atsakomųjų priemonių ir pasmerkė šį sprendimą kaip pažeidžiantį „politinį neutralumą sporte“.

 Zhao Lijianas pažadėjo Kinijos atsaką.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Zhao Lijianas pažadėjo Kinijos atsaką.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-07 11:58, atnaujinta 2021-12-07 12:53

„Melu ir gandais grindžiamas JAV bandymas kištis į Pekino žiemos olimpines žaidynes dėl ideologinių prietarų tik atskleis jų kenksmingus ketinimus“, – pareiškė kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas.

Pekinas pagrasino atsakyti į JAV boikotą pabrėždamas, kad žaidynės nėra „politinių šou ir politinių manipuliacijų scena“.

„JAV sumokės už savo pažeidimus“, – komentuodamas galimą Pekino atsaką sakė Zhao Lijianas, paraginęs „stebėti naujienas“.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pirmadienį pareiškė gerbiantis JAV vyriausybės sprendimą taikyti diplomatinį boikotą 2022 metų Pekino žiemos olimpinėms žaidynėms.

„Vyriausybės pareigūnų ir diplomatų dalyvavimas yra visiškai politinis kiekvienos vyriausybės sprendimas, kurį IOC laikydamasis politinio neutralumo, visiškai gerbia“, – naujienų agentūrai AFP sakė IOC atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.