EUROLYGA 2023

Ramina olimpiečius – patekę į finalą, bet susirgę COVID-19 galės gauti Pekino žaidynių sidabro medalį

Jei į vienos ar kitos sporto šakos finalą patekęs sportininkas per Pekino olimpiadą susirgs COVID-19 ir negalės startuoti lemiamose akistatose, jis nebus diskvalifikuotas.

 Pekino žiemos žaidynių medaliai<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Pekino žiemos žaidynių medaliai<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 2:37 PM

Maža to – Tarptautinis olimpinis komitetas nutarė, kad atletui tuomet atiteks iškart sidabro medalis.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) spaudos tarnybos vadovas Markas Adamsas papasakojo, kaip bus dalinami medaliai 2022 metų Pekino olimpiadoje, jei sportininkų koronaviruso testai varžybų metu būtų teigiami.

„Nė vienas sportininkas ar komanda nebus diskvalifikuoti dėl priežasčių, susijusių su COVID-19.

Minimalus sportininko ar komandos rezultatas bus įskaitytas atsižvelgiant į varžybų etapą, kuriame jie negalėjo dalyvauti.

Jei sportininkas ar ekipa prasimuš tarp geriausių šešių komandų ir finale teks aiškintis tarpusavyje, susirgęs COVID-19 užims šeštąją vietą. Jei ekipa ar atletas pateks į finalą, kurį sudarys du varžovai, bet negalės jame varžytis dėl koronaviruso, iškart gaus sidabro medalį.

Asmeninėse varžybose bus įteikti du sidabro medaliai – vyrui ir moteriai“, – tikino M.Adamsas.

2022 metų žiemos olimpinės žaidynės Pekine vyks vasario 4–20 dienomis.

Kinija antradienį įspėjo, kad sparčiai plintanti naujoji pandeminio koronaviruso omikron atmaina sukels iššūkių vasarį vyksiančių Pekino žiemos olimpinių žaidynių organizatoriams.

Nors Kinija didžiąja dalimi pažabojo koronaviruso plitimą šalies viduje, taikydama griežtus kelionių suvaržymus ir staigius karantinus, pastaraisiais mėnesiais vėl fiksuojami vietinio užsikrėtimo atvejų protrūkiai, siejami su koronaviruso delta atmaina, privertė valdžią sunerimti.

„Manau, tai tikrai sukels iššūkių, susijusių su prevencija ir kontrole“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianasir pridūrė, kad Pekinas „vertina Pietų Afrikos pastangas laiku pateikti informaciją“ apie naująją atmainą.

„Kinija turi daug reagavimo į COVID-19 patirties, – kalbėjo Zhao Lijianas. – Tvirtai tikiu, kad žiemos olimpinės žaidynės praeis sklandžiai.“

Kinija dės visas pastangas, kad COVID-19 nesutrukdytų surengti sklandžios olimpiados. Tai būtų svarbus propagandinis laimėjimas Pekino taikomai „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijai.

Tūkstančiai atletų, žiniasklaidos atstovų ir olimpiados dalyvių iš užsienio, vos atvykę, pateks į uždarą „burbulą“, apimsiantį su žaidynėmis susijusius rajonus, stadionus, apgyvendinimo, maitinimo vietas, atidarymo ir uždarymo ceremonijas.

Praėjusį mėnesį žaidynių organizatoriai pripažino, kad virusas bus „didžiausias iššūkis“ olimpiadai. Visgi sveikatos apsaugos pareigūnai patikino, kad turi priemonių kovai su naująja atmaina.

„Kinija jau nemažai nuveikė, vykdydama techninį pasirengimą“ omikron atmainai, sakė Kinijos ligų kontrolės ir prevencijos centro atstovas Xu Wenbo.

„Vykdome techninius tyrimus įvairiomis kryptimis, įskaitant pirminius techninius deaktyvuoto viruso vakcinų, baltymų pagrindu sukurtų vakcinų ir vadinamųjų virusinių vektorių vakcinų tyrimus“, – sakė jis antradienį.

Kinijoje nuo COVID-19 pilnai pasiskiepiję daugiau kaip 1,1 mlrd. žmonių, rodo oficialūs duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.