EUROLYGA 2023

Dar kartą varžovą įveikęs M. Carlsenas apgynė pasaulio šachmatų čempiono titulą

31-erių metų norvegas Magnusas Carlsenas (ELO reitingas 2855) ketvirtą kartą įveikė rusą Janą Nepomniaščį (ELO reitingas 2782) ir Dubajuje vykusiame pasaulio šachmatų čempionate apgynė čempiono titulą.

 Dar kartą varžovą įveikęs M. Carlsenas apgynė pasaulio šachmatų čempiono titulą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Dar kartą varžovą įveikęs M. Carlsenas apgynė pasaulio šachmatų čempiono titulą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-10 18:27

Penktadienį įvykusioje 11-oje iš 14-os suplanuotų partijoje baltomis figūromis žaidė rusas, tačiau 23-ajame ėjime rusas klydo puldamas bokštą ir norvegas per 79 sekundes rado būdą, kaip pasinaudoti šia varžovo klaida. Partija i6 viso truko 49 ėjimus ir 3 val. 21 min.

Bendras rezultatas tapo 7,5: 3,5 ir titulą gynęs M.Carlsenas tapo nepavejamas rusui. Norvegas pasaulio čempionas jau yra nuo 2013-ųjų metų, o šis kartas buvo jau ketvirtas, kai jam pavyko apginti titulą.

„Iš tiesų palengvėjo. Sunku patirti tą pilną laimę, kai situacija jau prieš man buvo labai palanki, bet esu patenkintas savo pasirodymu. Galima rasti dalykų, kuriuos galėjau padaryti geriau, bet esu patenkintas savo žaidimu, ypač šeštojoje partijoje, kuri ir patiesė pamatus šiai pergalei. Rezultatas gal ir nepilnai atspindi vykusią dvikovą, bet jis jau toks yra“, – įspūdžiais iškart po pergalės dalijosi norvegas.

Pasaulio čempionato finalo prizų fondą sudarė 2 mln. eurų. M.Carlsenui atiteko 60 proc. šios sumos, o J.Nepomniaščiui – 40 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.