EUROLYGA 2023

Išvykose nelaiminčiam „Motor“ klubui A. Malašinsko įvarčių neužteko

Zaporižės „Motor“ lyderis Aidenas Malašinskas vėl žaidė rezultatyviai, tačiau jo komandai nepavyko laimėti paskutinių šiais metais rankinio Čempionų lygos rungtynių. Gintaro Savukyno septynetas ketvirtadienį dešimtajame ture išvykoje pripažino grupės autsaiderio Bukarešto „Dinamo“ pranašumą 29:33 (14:16).

A.Malašinskas<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas<br>LRF nuotr.
A.Malašinskas<br>LRF nuotr.
Varžovų vartų tinklą draskęs A. Malašinskas ir treneris G.Savukynas.<br>rankinis.lt nuotr.
Varžovų vartų tinklą draskęs A. Malašinskas ir treneris G.Savukynas.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 12:16 AM

Šį sezoną „Motor“ savo aikštėje ir išvykose yra tarsi dvi skirtingos komandos. Ukrainos čempionai Zaporižėje guldo net ir Čempionų lygos favoritus, bet išvykę į kitas šalis netenka bent pusės galios.

Išimtimi netapo ir kelionė į Rumuniją, kurios sostinėje ketvirtadienį beveik visas rungtynes sąlygas diktavo „Dinamo“ rankininkai. „Motor“ trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje, o paskui bandė pavyti šeimininkus.

Nors iki paskutinės minutės skirtumas nė sykio nebuvo didesnis negu trys įvarčiai, o antrajame kėlinyje Zaporižės komanda išlygino rezultatą, svarbiausiomis akimirkomis „Dinamo“ gynyba buvo tvirtesnė, o metimai – tikslesni.

A.Malašinskas įmetė 6 įvarčius. Taip pat 6 kartus pasižymėjo „Motor“ linijos žaidėjas baltarusis Viačiaslavas Bochanas. Prieš sezoną į „Motor“ perėjęs Jonas Truchanovičius vis dar negali žaisti dėl traumos.

„Dinamo“ komandoje nesustabdomai žaidė brazilas Raulis Nantesas, pelnęs 13 įvarčių.

„Motor“ šį sezoną po penkis kartus žaidė namie ir išvykose. Zaporižės rankininkai savo aikštėje iškovojo 8 taškus ir nesugebėjo įveikti tik „Kielce“ komandos. Tuo tarpu varžovų arenose buvo patirti penki pralaimėjimai.

Dabar Čempionų lygoje prasidės ilga pertrauka ir kito turo rungtynės bus žaidžiamos tik vasario 16-17 dienomis. Po kelių savaičių geriausi rankininkai išsiskirstys į rinktines ir dalyvaus Europos pirmenybėse, kurios vyks 2022 metų sausio 13-30 dienomis.

Paskutinėse metų rungtynėse nesėkmę patyrusi Zaporižės komanda Čempionų lygos B grupėje nukrito į šeštąją vietą. Ją aplenkė „Flensburg-Handewitt“ klubas, namie įveikęs „Veszprém“ rankininkus 30:27 (16:12).

Į penktąją vietą pakilęs „Flensburg“ per 10 turų iškovojo 9 taškus, „Motor“ – 8 taškus. Dvi apatines vietas užima „Porto“ (7 taškai) ir „Dinamo“ (6 taškai).

B grupėje pirmauja „Kielce“ (14 taškų), Paryžiaus PSG, „Veszprém“ ir „Barcelona“ (po 12 taškų).

Ketvirtadienį du Čempionų lygos sunkiasvoriai PSG ir „Barcelona“ susikovė Paryžiuje. Jų dvikova baigėsi lygiosiomis 28:28 (17:15). Gana netikėtai antrą iš eilės pralaimėjimą patyrė grupės lyderis „Kielce“, kuris išvykoje nusileido „Porto“ klubui 27:29 (14:14).

Čempionų lygos grupėse žaidžia po aštuonias komandas. Į atkrintamąsias varžybas iš kiekvienos grupės pateks po šešias komandas, bet dvi geriausios ekipos iškart keliaus į ketvirtfinalį, o kitoms komandos reikės žaisti aštuntfinalyje.

A grupėje prieš žiemos pertrauką susidarė gana ryški takoskyra tarp keturių lyderių ir keturių autsaiderių. Priekyje atsidūrė „Montpellier“ (16 taškų), „Aalborg“, „Szeged“ (po 14) ir „Kiel“ (13). Antroje lentelės pusėje yra „Elverum“ (8), „Zagreb“ (6), Skopjės „Vardar“ (5) ir Bresto „Miaškov“ (4).

Ketvirtadienį ypatinga rankinio šventė buvo Segede. Šiame Vengrijos mieste duris atvėrė nauja 8,3 tūkst. vietų arena, kurioje vyks ir kitų metų Europos pirmenybių rungtynės.

Atidarymo proga „Szeged“ rankininkai nenuvylė gausiai susirinkusių sirgalių ir jiems padovanojo įtikinamą pergalę prieš „Kiel“ komandą 30:26 (19:13).

Grupių lentelės po 10 turų

A grupė: „Montpellier“ – 16, „Aalborg“ – 14, „Szeged“ – 14, „Kiel“ – 13, „Elverum“ – 8, „Zagreb“ – 6, Skopjės „Vardar“ – 5, Bresto „Miaškov“ – 4.

B grupė: „Kielce“ – 14, Paryžiaus PSG – 12, „Veszprém“ – 12, „Barcelona“ – 12, „Flensburg-Handewitt“ – 9, Zaporižės „Motor“ – 8, „Porto“ – 7, Bukarešto „Dinamo“ – 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.