EUROLYGA 2023

UFC narve – net dvi titulinės kovos

Ar amerikietis Dustinas Poirier atims UFC lengvojo svorio kategorijos (iki 70,3 kg) čempiono titulą iš brazilo Charleso Oliveiros? Ar amerkietė Julianna Pena sugebės įveikti žymiąją brazilę Amandą Nunes kovoje dėl lengviausiojo svorio kategorijos (iki 61,2 kg) čempionės vardo? Tai paaiškės jau šį savaitgalį Las Vegase.

 Dustinas Piorieras.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dustinas Piorieras.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 12:30 PM

32 metų 178 cm ūgio brazilas Ch. Oliveira dabar iškovojo net devynias pergales iš eilės. Čempiono diržą jis užsijuosė šiemet gegužę, kai antrajame raude nokautavo amerikietį Michaelą Chandlerį. Iš viso brazilo sąskaitoje MMA (Mišrių kovos menų) varžybose – 31 pergalė (9 nokautai), 8 pralaimėjimai.

Ch. Oliveira paskutinį kartą suklupo lygiai prieš ketverius metus, kai nusileido JAV kovotojui Paului Felderiui. Brazilijos sportininkui priklauso du UFC rekordai – jis 17 kovų baigė anksčiau laiko, 14-oje mūšių triumfavo skausmingu veiksmu.

32-ejų 175 cm D. Poirier šiemet liepos mėnesį įveikė garsųjį airį Conorą McGregorą. Pastarasis toje kovoje patyrė kojos lūžį. Tai buvo antroji iš eilės amerikiečio pergalė prieš C. MCGregorą. Pastaruoju metu D. Poirier šventė tris pergales paeiliui.

2019-ųjų balandį D. Poirier tapo laikinuoju lengvojo svorio čempionu. Tuomet jis nugalėjo tautietį Maxą Holloway. Tiesa, tų metų rugsėjį D. Poirier susirėmime dėl čempiono vardo neatsilaikė prieš dagestanietį Chabibą Nurmagomedovą. Šis nors yra paskelbęs apie savo karjeros pabaigą, bet pastaruoju metu yra ypač aktyvus viešoje erdvėje.

D. Poirier MMA turnyruose iškovojo 28 pergales (14 nokautų), 6 kartus pripažino varžovų pranašumą. UFC lengvojo svorio kategorijos reitinge jis užima pirmąją vietą.

Nors daug kas pranašauja pergalę D.Poirier, bet brazilas Ch. Oliveira tvirtai tiki savo sėkme.

„Savo arsenale turiu daugiau ginklų nei Dustinas. Aš jį gerbiu, bet tikiu, kad liksiu čempionu. Aš labai stipriai smūgiuoju, turiu itin daug ugnies savo rankose. Juk ne veltui iškovojau devynias pergales iš eilės. Nesu iš tų kovotojų, kurie daug kalba ir ieško dėmesio. Savo vertę aš įrodau narve“, – kalbėjo Ch. Oliveira.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.