EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ dar kartą triumfavo Elektrėnuose ir įtvirtino pirmąją poziciją

TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate pirmąją poziciją turnyrinėje lentelėje įtvirtino pergalę iškovojusi „7bet-Hockey Punks“ komanda.

 „Hockey Punks“ dar kartą triumfavo Elektrėnuose ir įtvirtino pirmąją poziciją.<br> hockey.lt nuotr.
 „Hockey Punks“ dar kartą triumfavo Elektrėnuose ir įtvirtino pirmąją poziciją.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 12:35 AM

Vilniečiai penktadienį Elektrėnuose 4:2 pranoko „Energijos“ komandą bei sustiprino savo pozicijas pirmenybėse. Dabar artimiausius varžovus jie lenkia keturiais taškais. Suklupę jų varžovai išlieka trečioje vietoje.

„Energijai“ pergalės nepadėjo pasiekti ir pastiprinimas: komandos vartus pirmą kartą gynė naujokas iš Rusijos Antonas Gichevas, o į Elektrėnus po kelių metų Latvijoje sugrįžo ir Lietuvos rinktinės gynėjas Paulius Rumševičius.

Pirmąjį rungtynių įvartį įpusėjus pirmajam kėliniui pelnė „7bet-Hockey Punks“ puolėjas Ilja Četvertakas (10:33, rez. perd. Edgaras Rybakovas, Rokas Bacevičius). „Pankų“ atstovas pasiuntė ritulį vartininkui tarp kojų.

Rezultatą išlyginti „Energijai“ pavyko antrajame kėlinyje kai greitoje atakoje Andrejus Beznosovas puikiu metimu nepaliko vilčių oponentų vartininkui (25:38).

Pranašumą „7bet-Hockey Punks“ komanda susigrąžino įpusėjus rungtynėms, kai tikslą pasiekė Edgaro Rybakovo metimas (30:15, rez. perd. R.Bacevičius). Jau prasidėjus trečiajam kėliniui tiksliai į vartus metė ir Aliaksejus Kuveka (48:37, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius).

Dviejų įvarčių deficitą turėjusi „Energija“ nebuvo linkusi pasiduoti ir rungtynių pabaigoje surengė ne vieną pavojingą išpuolį prie varžovų vartų. Neišnaudojusi kelių gerų progų, Elektrėnų komanda galiausiai rezultatą sušvelnino po fantastiško Aurimo Gaidausko šūvio į vartus (56:34, rez. perd. Egidijus Binkulis).

Rungtynių pabaigoje šeimininkai dar bandė gelbėtis vartininką keisdami šeštu aikštės žaidėju, bet tai išnaudoję „7bet-Hockey Punks“ atstovai pasiuntė ritulį į tuščius vartus. Pasižymėjo Šarūnas Kuliešius (59:01, rez. perd. A.Kuveka, L.Kudrevičius).

„Šioje arenoje mums visada sunku pradėti ir apie tai mes kalbėjome prieš rungtynes bei stengėmės įsiveržti į priekį ir turėti gerą pradžią. Vėliau sekė daug baudos minučių, kurių mes neišnaudojome, nors turėtume jas realizuoti: turėjome tris daugumos penketukus, kurie yra panašaus pajėgumo bei turėjo atnešti rezultatą. To padaryti nepavyko ir tai sukėlė nerimo.

Antrajame kėlinyje varžovai mus paspaudė ir buvo geresni, greitesni. Todėl džiugu, jog po antrojo kėlinio komanda susiėmė ir išėjo žaisti su didesniu noru, didesne „Energija“ ir pavyko pelnyti įvartį. Deja, vyrai nesuprato, jog likus žaisti septynioms minutėms reikėjo žaisti kitaip, o mes vėl žaidėme atvirą ledo ritulį ir „Energija“ vos mūsų už tai nenubaudė“, – po rungtynių kalbėjo „7bet-Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras.

„Žaidimu tikrai esu patenkintas ir padėkojau komandai už jų žaidimą bei atsidavimą. Turėjome momentų, galėjome laimėti tašką ar aplamai visas rungtynes, bet nepasisekė su realizacija. Žaidimu esu patenkintas ir komandai leidau suprasti, kad jei mes taip toliau dirbsime, viskas bus gerai“, – komentuodamas rungtynes pasisakė „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.

Kitą savaitę TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate ketvirtadienį ant ledo susigrums dvi lygos lyderės – „7bet-Hockey Punks“ ir „Kaunas City“ komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.