EUROLYGA 2023

Danas Rapšys įvertino bronzinį 200 m plaukimą: reikėjo startuoti 0,13 sek. greičiau

Pasaulio plaukimo čempionate Abu Dabyje antrą medalį iškovojęs Danas Rapšys įvertino savo pasirodymą 200 m rungtyje laisvuoju stiliumi, kurioje iškovojo bronzos medalį.

D.Rapšys (dešinėje) iškovojo bronzą.<br> AP/Scanpix nuotr.
D.Rapšys (dešinėje) iškovojo bronzą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-18 14:16, atnaujinta 2021-12-18 14:43

„Kalbant apie vakarykštį 200 m finalą – kaip sakiau, kad turiu pradėti stipriau, taip ir padariau. Tačiau ne taip greitai kaip norėjau.

Tai man kainavo 0,13 sekundės iki čempiono titulo.

Šiek tiek gaila, bet toks tas sportas. Smagu buvo varžytis su visais Tokijo olimpinio finalo dalyviais, vėl pabendrauti“, – feisbuke parašė 26-erių panevėžietis.

Galingai finišavęs Danas 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale distanciją įveikė per 1 min. 41,73 sek. Nervingai startavęs D.Rapšys ėmė spurtuoti likus 50 m iki finišo, kas ir lėmė laimėtą medalį.

Pirmas atplaukė Pietų Korėjos atstovas Hwangas Sunwoo (1 min. 41,60 sek.), antrąją vietą užėmė ilgai pirmavęs rusas Aleksandras Ščiogolevas (1 min. 41,63 sek.).

D.Rapšys prieš tai iškovojo sidabrą 400 m laisvuoju stiliumi rungtyje.

„Vakar iš varžybų čia Abu Dabyje grįžau į viešbutį labai vėlai – kol praėjau antidopingo procedūrą, kol „atsiplaukiau“ po 200 m laisvuoju stiliumi finalo… Nebeturėjau jėgų dar pasidalyti naujienomis, kurias tikriausiai jau matėte.

Šiandien pagaliau galėjau išsimiegoti,nes prieš tai dvi dienas reikėjo keltis 7 val. ryto. Tiesa, šįryt be žadintuvo pabudau tokiu pačiu metu, o smegenys buvo pasirengę plaukimui.

Tačiau po kelių akimirkų suvokiau, jog šiandien palaikysiu kitus lietuvius ir ramiai sau nusnūdau dar šiek tiek. Savo pasirodymą invidualiose rungtyse baigiau, liko 3 estafetės, per kurias bandysime irgi parodyti, ką galime ir pateikti gerų naujienų“, – rašė plaukikas.

Jis pakomentavo ir Rūtos Meilutytės sugrįžimą: „Dar viena puiki naujiena – ne iš pasaulio čempionato, o Lietuvos. Rūta ne tik grįžo į baseiną, bet ir rodo puikius rezultatus!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.