EUROLYGA 2023

Dėl Lietuvos pilietybės kovojantys ledo šokėjai A. Reed ir S. Ambrulevičius pasaulio reitinge pakilo į 13-ąją vietą Šį sezoną Europoje yra šešti

Ledo šokėjai Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius 2021-uosius užbaigia labai sėkmingai: atnaujintame pasauliniame ledo šokių reitinge A. Reed ir S. Ambrulevičius yra 13-toje vietoje tarp 135 reitinguotų porų, o šio 2021-2022 m. sezono reitinge užima 11-ąją vietą.

A.Reed ir S.Ambrulevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Šio sezono reitingas.
 Šio sezono reitingas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-19 12:01, atnaujinta 2021-12-19 12:11

Tarp Europos porų Lietuvos atsovai yra 8-i, o pagal šio sezono rezultatus – šešti.

Lietuvos čiuožimo federacijos teigimu, tokie aukšti reitingai leidžia planuoti šokėjų patekimą į pirmąjį aštuntuką 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Tačiau tam yra esminė sąlyga: amerikietė A.Reed turėtų gauti Lietuvos pilietybę.

Po pirmojo atmesto prašymo šiuo metu ji yra pateikusi antrąjį prašymą.

Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius yra vieninteliai po Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago pakilę iki tokių vietų pasauliniame reitinge – niekam iš kitų Lietuvos čiuožėjų nėra pavykę to padaryti. Sunkiai dirbdami bei kupini ryžto kiekvienose šio sezono varžybose A. Reed ir S. Ambrulevičius vis gerino savo rezultatus.

Šį sezoną jie pelnė du sidabro medalius ir buvo pakviesti dalyvauti dviejuose pasaulio „Grand Prix“ etapuose, į kuriuos kviečiamos tik 10 stipriausių pasaulio porų.

Ledo šokėja vis dar nepraranda vilties gauti pilietybės ir intensyviai ruošiasi 2022 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionatui, kuris įvyks 2022 m. sausio 10-16 d. Taline (Estija), bei žiemos olimpinėms žaidynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.