EUROLYGA 2023

Prieš pertrauką Lietuvos ledo ritulio čempionate – lyderių dvikovos ir naujas rekordas

Gruodį ir toliau tęsėsi TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionatas, o per pastarąsias savaites buvo sužaistos dar penkerios rungtynės. Po jų siūlome pasižiūrėti į tradicinę čempionato apžvalgą.

 Prieš pertrauką Lietuvos ledo ritulio čempionate – lyderių dvikovos ir naujas rekordas<br> hockey.lt nuotr.
 Prieš pertrauką Lietuvos ledo ritulio čempionate – lyderių dvikovos ir naujas rekordas<br> hockey.lt nuotr.
 Turnyrinė lentelė.<br> hockey.lt nuotr.
 Turnyrinė lentelė.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 5:37 PM

Gruodis TOPsport Lietuvos čempionate startavo pagal Elektrėnų „Energijos“ scenarijų. Elektrėniškiai išvykoje sugebėjo primesti savo sąlygas „Kaunas City“ komandai ir juos nugalėjo 4:0.

Kiek vėliau įnirtingas mūšis virė Klaipėdoje, kur vietos „HC Klaipėda“ tik po pratęsimo 4:5 nusileido „7bet-Hockey Punks“ komandai.

Antrąją gruodžio savaitę pradėjo „Kaunas City“ ir „LTeam Select“ susitikimas. Kauno atstovams žaidžiant su jaunaisiais ledo ritulininkais didelių problemų nekilo ir jie laimėjo rungtynes 11:2.

Mėnesį užbaigė dar du „7bet-Hockey Punks“ pasirodymai ant ledo, kuriuos jie žaidė kitais dviem pirmojo trejeto klubais. Pirmajame susitikime jie 4:2 įveikė „Energiją“, o kitame po pratęsimo 5:6 nusileido „Kaunas City“.

0. Elektrėnų „Energijos“ vartininkas Martinas Petiulis tapo pirmuoju TOPsport Lietuvos čempionato vartininku, kuris nuo pirmos iki paskutinės rungtynių sekundės nepraleido nė vieno įvarčio. Iki tol, „sausas“ rungtynes savo sąskaitoje dar turėjo „Kaunas City“, bet jie po dviejų kėlinių nusprendė leisti pagrindiniam vartininkui pailsėti, suteikdami progą jaunesniam kolegai. Įdomu, jog po geriausių rungtynių sezone M. Petiulis kitą susitikimą buvo priverstas stebėti iš šono, nes jame „Energijos“ gretose debiutavo naujasis šio klubo vartininkas Antonas Gichevas.

200. Absoliutus TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato rekordininkas pagal sužaistus susitikimus – Žygimantas Girdžius, paskutinėse metų rungtynėse pasiekė dar vieną simbolinę atžymą. Ant ledo jis pasirodė jau 200-osiose TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliaraus sezono rungtynėse.

Keturi prieš penkis. Ledo ritulyje labiausiai apmaudi nuobauda – kiekybinės sudėties pažeidimas, ne visada komandai atneša nuostolius. Rungtynėse prieš artimiausius varžovus „Kaunas City“ ledo ritulininkus tokią nuobaudą gavę „7bet-Hockey Punks“ atstovai ne tik nepraleido įvarčio, bet ir per dvi minutes mažumos sugebėjo pelnyti net du įvarčius.

Pratęsimai. „7bet-Hockey Punks“ komanda šį mėnesį net du kartus buvo priversta žaisti pratęsimą, o po jų visi trys čempionate užfiksuoti pratęsimai buvo sužaisti tarp trijų tų pačių komandų: „pankų“, „Kaunas City“ ir „HC Klaipėdos“. Įdomu, jog nė vienai komandai taip ir nepavyko įrodyti, jog šiame formate jie yra geriausi – visi trys klubai pasidalino po pergalę.

68. „HC Klaipėdos“ vartininkas Maksimas Ponomarenko antrose rungtynėse iš eilės fiksuoja įspūdingą rezultatą per jas atremdamas 68 metimus. Tiesa, šį kartą į jo vartus skriejo vienu įvarčiu daugiau, kuris ir lėmė pralaimėjimą po pratęsimo.

Pertrauka. Po paskutinių sužaistų rungtynių TOPsport Lietuvos čempionate – šventinė pertrauka. Ant ledo komandos vėl pasirodys jau 2022-aisiais metais – sausio 6-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.