EUROLYGA 2023

Japonija į Pekiną nesiūs oficialių asmenų, tačiau to nelaiko diplomatiniu boikotu

Japonija nelaiko savo sprendimo nesiųsti į Pekino žiemos olimpines žaidynes vyriausybinės delegacijos diplomatinio boikoto pavyzdžiu. Tai penktadienį per spaudos konferenciją Tokijuje pareiškė ministrų kabineto generalinis sekretorius Hirokazu Matsunas.

 Į Pekino olimpiadą vyks minimalus skaičius Japonijos oficialių asmenų.<br>Kyodo nuotr.
 Į Pekino olimpiadą vyks minimalus skaičius Japonijos oficialių asmenų.<br>Kyodo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-24 10:51

„Japonija sprendimą (dėl delegacijos sudėties) priėmė savarankiškai. Kai dėl mūsų delegacijos Pekino žaidynėse, tai mes neketiname vartoti specifinių terminų. Kiek aš žinau, posakio „diplomatinis boikotas“, apie ką yra pareiškusios JAV, mes nevartojame“, – sakė politikas.

Japonijai Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse atstovaus sporto valdininkai, tarp jų – Japonijos parlamento aukštųjų rūmų deputatė Seyko Hashimoto, kuri šįmet buvo Tokijo vasaros olimpinių žaidynių organizacinio komiteto pirmininkė, taip pat Japonijos olimpinio komiteto vadovas Yasuhiras Yamashita.

JAV, protestuodamos prieš žmogaus teisių pažeidinėjimą Kinijoje, gruodžio 6 d. paskelbė Pekino žiemos olimpinių žaidynių diplomatinį boikotą. Prie jų jau prisijungė Australija, Jungtinė Karalystė ir Kanada.

Kitąmet sukanka 50 metų, kai Japonija ir KLR užmezgė diplomatinius santykius. Todėl Tokijas nenori visiškai atsisakyti delegacijos siuntimo į žaidynes, kad nesukeltų neigiamos Kinijos reakcijos. Bet kai kurie valdančiosios Liberalų demokratų partijos nariai atvirai stoja už olimpiados diplomatinį boikotą.

XXIV žiemos olimpinės žaidynės vyks Pekine 2022 metų vasario 4-20 dienomis. Kinijos sostinė kaip jų rengimo vieta buvo pasirinkta Tarptautinio olimpinio komiteto sesijoje Kvala Lumpūre 2015 metų liepos 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.