EUROLYGA 2023

Buvęs R. Meilutytės treneris J. Ruddas paaiškino, ką Lietuva turi suprasti apie Auksinės žuvelės sugrįžimą

„Jeigu vėl nuspręs plaukti, nuostabu. Bet tik tada, jeigu tikrai tuo mėgausis“, – taip Rūtos Meilutytės sugrįžimą į plaukimo sceną komentavo buvęs lietuvės treneris Jonas Ruddas.

 J. Ruddas paaiškino, ką Lietuva turi suprasti apie Auksinės žuvelės sugrįžimą<br> lrytas.lt montažas
 J. Ruddas paaiškino, ką Lietuva turi suprasti apie Auksinės žuvelės sugrįžimą<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2021, 1:02 PM, atnaujinta Dec 26, 2021, 3:10 PM

24-erių Rūta Meilutytė 2019 metais pranešė baigianti karjerą, tačiau netikėtai nusprendė sudalyvauti 2021 metų Lietuvos plaukimo čempionate. Rezultatai – fantastiški.

Lietuvė laimėjo aukso medalius 50 m plaukime laisvuoju stiliumi ir krūtine, neturėjo lygių 100 m plaukime krūtine, o 50 m peteli6ke rungtyje pasipuošė sidabro medaliu.

Nepaisant medalių gausos, „auksinė žuvelė“ 50 m plaukime laisvuoju stiliumi pagerino Lietuvos rekordą – distanciją nuplaukė per 24,32 sek. O 50 m rungtį krūtine įveikė greičiau (29,33 sek.), nei pasaulio čempionate auksą laimėjusi Anastasija Gorbenko iš Izraelio (29,34 sek.).

LRT žurnalisto Pauliaus Cuberos kalbintas plaukimo treneris J.Ruddas teigia, kad stebėjo olimpinės čempionės pasirodymą Lietuvos čempionate ir neabejoja, kad jeigu ji tik panorės, sugrįš į aukščiausią lygį.

„Taip, mačiau. Noriu pasakyti, kad Rūta yra nuostabi atletė ir nuostabus žmogus. Visada tokia buvo. Kad ir ką pasirinktų daryti, Rūta bus viena geriausių. Kai sugeba susitelkti į tam tikrą dalyką, tampa neprilygstama. Jeigu ji nuspręs padidinti treniruočių skaičių ir susikoncentruoti į plaukimą, esu tikras, vėl pakils į aukščiausią lygį. Jei to norės“, – kalbėjo britas.

Trenerio manymu, lietuviams nereikėtų spausti plaukikės ir gerbti jos pasirinkimą, kad ir koks jis bebūtų. J.Ruddas neslepia besižavintis ir R.Meilutytės fotografijomis.

„Yra toks angliškas posakis, kad pokyčiai kartais geriau už poilsį, bet aš manau, kad už poilsį nieko nėra geriau. Ji turėjo laiko sau, studijoms, dominančiai veiklai. Mačiau jos fotografijas socialiniuose tinkluose – ji turi nuostabią akį kūrybai, – kitą R.Meilutytės veiklą komentavo treneris. – Jeigu vėl nuspręs plaukti, nuostabu. Bet tik tada, jeigu tikrai tuo mėgausis. Labai svarbu, kad Lietuvos plaukimo bendruomenė per daug nespaustų. Svarbu leisti jai daryti taip, kaip ji nori. Jeigu visi bus atsipalaidavę, ramūs ir leis pačiai spręsti, bus daugiau šansų, kad taip tikrai nutiks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.