EUROLYGA 2023

Lietuvos paso prašiusi ledo šokėja A. Reed antrąkart išgirdo „ne“, tačiau pilietybės amerikietė prašys ir trečiąkart

Lietuvos ledo šokėjų pora 29-erių Saulius Ambrulevičius ir 27-erių Allison Reed jau beveik laidoja viltis startuoti Pekino olimpiadoje. Prezidentūra informavo sportininkę, kad ir antrasis jos prašymas išimties tvarka suteikti  pilietybę jau yra atmestas.

A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>CroSkate nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>CroSkate nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>CroSkate nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>CroSkate nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>CroSkate nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius <br>CroSkate nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 3, 2022, 4:56 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 11:04 AM

Apie tai, kad A.Reed nebus suteikta Lietuvos pilietybė parašė jos šokių partneris S.Ambrulevičius, socialiniame tinkle įvardijęs Allison lietuve.

„Na pagaliau, žengiam pirmus žingsnius naujuose metuose. Tai lyg naujas šansas rašyti naujas gyvenimo istorijas švariame lape, paliekant senus nutikimus už nugaros. Bet nutikimų vis tik būta nemažų..,

Praėjusią savaitę gavom atsakymą dėl mano partnerės Allison naujo prašymo, Lietuvos pilietybės suteikimui.

Deja, jame žinutė vėl buvo neigiama. To pasekoje, su dideliu gailesčiu užsidarė ir galimybė mums atstovauti Lietuvą artėjančiose Olimpinėse žaidynėse Pekine, – rašo S.Ambrulevičius. – Norėčiau labai stipriai padėkoti mūsų federacijos prezidentei, Lilijai Vanagienei, kuri ėjo už mus iki pat paskutinės minutės.

Tikrai smagu žinoti, jog yra toks žmogus kuris vis dar kovoja už šio sporto gyvavimą Lietuvoje ir jo atstovų gėrį, šią šaką kultivuojant.

Taip pat didelis ačiū mūsų Olimpiniam komitetui, kuris palaikė ir padėjo viskuom, kuom tik jų jėgomis buvo įmanoma.

Na, o mano šeima, draugai ir visi kiti, kurie jau tiek metų seka mane ir mūsų poros žingsnius. Jūs esat mano favoritai. Jūsų stovėjimas šalia nutikus bet kam – yra, buvo ir bus papildomas variklis, stumiantis pirmyn, per visus kalnus ir jūras. Myliu!

Ir galiausiai, mieloji Allison. Tu esi ir būsi Lietuvė! Ačiū tau už viską kas buvo ir kas dar tik bus.

Vis tik, tai nėra pabaiga. Ką veikti,kol kas, dar tikrai turim. Spardomės, bet judam toliau.

Mano likimo kalvis esu aš. Tai ne pabaiga. Papildžiau krosnį naujom žarijom ir formuoju jį toliau“.

Lietuvos Prezidentūros atsakyme sportininkei teigiama, kad įstatyme nėra prielaidos, kad suteikiant šalies pilietybę žiūrima į būsimus nuopelnus. Šiuo atveju, Lietuvos garsinimas Pekino žaidynėse.

„Tačiau ši pora garsina Lietuvą įvairiuose turnyruose jau penketą metų. Juk ji pakilo iš 130 vietos reitinguose iki vienuoliktosios. Tai jau buvo šalies garsinimas.

Ir iškovotas kelialapis į Pekiną yra garsinimas – juk numatoma, kad varžybose būtinai bus Lietuvos pora. Labai apmaudu, kai žiūrima tik į būsimą olimpiadą, bet nepamatyta, kas buvo nuveikta iki tol, kiek garsių rezultatų tarptautinėje arenoje buvo pasiekta“, – komentavo atsakymą šalies čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Antrąjį prašymą A.Reed dėl pilietybės pateikė gruodžio 8 dieną.

„Visi dokumentai priduoti antrą kartą. Allison dar kartą išimties tvarka prašo valstybės vadovo jai suteikti Lietuvos pilietybę.

Ji mūsų šalyje jau penkti metai, yra medaliai tarptautinėse varžybose, du „Grand Prix“ turnyrai, kuriuose rodyta ir kalbėta, jog tai lietuviška šokėjų pora, pagerintas geriausias poros rezultatas varžybose, vienuoliktoji vieta pasaulio reitinge tarp 130 porų. Ar tai mažai?

Manau, kad vilčių gauti pilietybę A.Reed dar turi. Žinoma, yra nemažai nusivylimo dėl kitų požiūrio ir komentarų dėl šios poros ir atskirai amerikietės sportininkės...

Tačiau jie tiki sėkme“, – lrytas.lt tąkart sakė Lilija Vanagienė.

Dar praėjusių metų kovo mėnesį į žiemos olimpiadą Pekine bilietus iškovojusi ledo šokėjų pora birželį sulaukė šalies Prezidentūros kirčio: buvo atmestas pirmasis A.Reed prašymą jai suteikti Lietuvos pilietybę.

Ši žinia nuo 2017-ųjų metų Lietuvai tarptautinėse varžybose kartu su 29-erių S.Ambrulevičiumi atstovaujančiai 27-erių amerikietei buvo skausminga – mat negavus lietuviško paso, jai užsidarė keliai į Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

„Gal juokingai skamba, tačiau mes planuojame ir trečiąkart kreiptis į Prezidentūrą. Galutinė olimpinių paraiškų padavimo data yra sausio 24-oji.

Tuomet turime pateikti porą, kuri pasirodys Pekine. Šio mėnesio viduryje vyks Europos dailiojo čiuožimo čempionatas.

Jei pora pasirodys gerai, bus aukštai turnyro lentelėje, eisime tiesiog į Prezidentūrą, prašysime audiencijos pas šalies vadovą ir kalbėsime apie pilietybę. Juk visi dokumentai yra. žmogus dega, šalis negali prarasti tokio šanso“, – rankų nenuleido L.Vanagienė.

Jei visos viltys gauti nežinia kokiais būdais A.Reed Lietuvos pilietybę iki sausio 24-osios žlugs, Lietuvos čiuožimo federacija į olimpiečių sąrašą įtrauks Paulinos Ramanauskaitės ir Deivido Kizalos pavardes. Tuomet jie pasirodys Pekino žaidynėse ir atstovaus Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.