EUROLYGA 2023

Su vizos problemomis susidūrusio N. Džokovičiaus likimas „Australian Open“ turnyre pakibo ant plauko

Melburne, Australijoje pirmoji pasaulio teniso raketė – 34-erių Novakas Džokovičius vis dar su nežinia laukia, ar galės dalyvauti „Australian Open“ turnyre.

 N. Džokovičius.<br> CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
 N. Džokovičius.<br> CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 8:35 PM, atnaujinta Jan 5, 2022, 8:37 PM

Turnyro organizatoriai suteikė išimtį serbui ir leido šiam dalyvauti turnyre, nepaisant to, kad tenisininkas nėra pasiskiepijęs.

Tačiau, „The Age“ ir „The Sydney Morning Herald“ praneša, jog Australijos pasienio pajėgos susisiekė su Viktorijos valstijos vyriausybe, sužinojusi apie serbo vizos problemą, kurią Džokovičiaus komanda pateikė, kai tenisininkas buvo pakeliui į Australiją.

20 kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs N.Džokovičius išvyko į Australiją neturėdamas vizos, kuri jam suteiktų išimčių, dėl buvimo nepaskiepytu.

Viktorijos valstijos sporto ministro pareigas einanti Jaala Pulford asmeninėje twitter paskyroje patvirtino, kad vyriausybė nepalaikys N.Džokovičiaus prašymo išduoti vizą.

„Visada buvome aiškūs dėl dviejų klausimų: vizų patvirtinimas yra federalinės vyriausybės reikalas, o medicininės išimtys – gydytojų reikalas“, – rašė J.Pulford.

Po žinios, kad serbas visgi dalyvaus turnyre, pasipylė įvairūs kritikos žodžiai. „Man nesvarbu, koks geras jis tenisininkas. Jei jis atsisako skiepytis, jo neturėtų būti turnyre“, – antradienį tviteryje parašė A&E gydytojas Stephenas Parnis.

Didžiosios Britanijos atstovas Jamie'as Murray'us pridūrė: „Manau, kad jei aš nebūčiau paskiepytas, negaučiau išimties. Žinote, bet gerai, kad jis gavo teisę atvykti į Australiją ir konkuruoti.“

Šiuo metu N.Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris turi po 20 laimėtų „Didžiojo kirčio“ turnyro, tad serbas gali netekti progos tapti rekordininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?