EUROLYGA 2023

Išimtį dėl skiepo nuo koronaviruso gavęs Novakas Džokovičius sukėlė pasipiktinimo bangą

„Australian Open“ turnyro organizatoriai sulaukė pykčio lavinos, kuomet nusprendė padaryti išimtį geriausiam planetos tenisininkui 34-erių Novakui Džokovičiui.

 Novakas Džokovičius.<br> Zumapress/scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius.<br> Zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 11:14 AM, atnaujinta Jan 5, 2022, 11:20 AM

Garsiausiu pasaulio antivakseriu pramintas serbas nėra paskiepytas nuo koronaviruso, tad jam teniso turnyro durys turėtų būti užtrenktos. Vis dėlto atletas dalyvaus prestižiniame turnyre.

Serbas paskelbė įrašą socialinėje žiniasklaidoje teigdamas, jog gavo „leidimą“ žaisti turnyre. Pasak Serbijos žiniasklaidos, pastarųjų trijų Australijos atvirojo čempionatų nugalėtojui buvo suteikta „medicininė išimtis“. Viskas dėl to, kad būtina sąlyga norint dalyvauti turnyre – pasiskiepyti nuo koronaviruso.

Teigiama, kad iš ATP reitingo šimtuko šiuo metu yra paskiepyti 95 proc. žaidėjų. Ar N.Džokovičius yra šioje grupėje, nežinoma. Jo pirmasis prašymas pritaikyti „medicininę išimtį“ buvo atmestas, todėl dalyvavimas Australijos atvirajame čempionate atrodė abejotinas.

Po žinios, kad serbas visgi dalyvaus turnyre, pasipylė įvairūs kritikos žodžiai.

„Man nesvarbu, koks geras jis tenisininkas. Jei jis atsisako skiepytis, jo neturėtų būti turnyre“, – antradienį tviteryje parašė A&E gydytojas Stephenas Parnis.

Australų žaidėjas Alexas de Minauras per spaudos konferenciją sakė: „Manau, kad tai labai įdomu. Tai viskas, ką aš pasakysiu.“

Didžiosios Britanijos atstovas Jamie'as Murray'us pridūrė: „Manau, kad jei aš nebūčiau paskiepytas, negaučiau išimties. Žinote, bet gerai, kad jis gavo teisę atvykti į Australiją ir konkuruoti.“

Metų pradžioje serbas turėjo dalyvauti ATP taurės turnyre Sidnėjuje, tačiau paskutinę akimirką jis atsisakė. Oficialios priežasties, kodėl jis tai padarė, nebuvo paskelbta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.