EUROLYGA 2023

Slovėnijos prezidentas laišku pranešė, kad nedalyvaus Pekino žiemos olimpiados atidarymo ceremonijoje

Slovėnijos prezidentas Borutas Pahoras nedalyvaus Pekino žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje. Tai pranešė Slovėnijos naujienų agentūra, remdamasi prezidento administracija.

Vis daugiau šalių praneša, kad jų oficialūs atstovai nedalyvaus žaidynėse.
Vis daugiau šalių praneša, kad jų oficialūs atstovai nedalyvaus žaidynėse.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-06 12:58

Gautomis žiniomis, prezidentas trečiadienį Liublianoje priėmė KLR ambasadorių Slovėnijoje Wang Shunqiną ir perdavė jam laišką Kinijos vadovui Xi Jinpingui, kuriame B. Pahoras informavo, kad nedalyvaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje dėl su koronavirusu susijusios situacijos tiek pačioje Slovėnijoje, tiek visame pasaulyje.

Kartu B. Pahoras laiške išreiškė viltį susitikti su Kinijos lyderiu šiais metais, kai tik baigsis pandemijos sukelta krizė.

JAV, protestuodamos prieš žmogaus teisių pažeidinėjimą Kinijoje, gruodžio 6 d. paskelbė Pekino žiemos olimpinių žaidynių diplomatinį boikotą. Prie jų jau prisijungė Australija, Jungtinė Karalystė ir Kanada.

XXIV žiemos olimpinės žaidynės vyks Pekine 2022 metų vasario 4-20 dienomis. Kinijos sostinė kaip jų rengimo vieta buvo pasirinkta Tarptautinio olimpinio komiteto sesijoje Kvala Lumpūre 2015 metų liepos 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.