EUROLYGA 2023

Iš Australijos išprašomas N. Džokovičius leidimą atvykti į šalį turėjo jau gruodį – jis sirgo COVID-19 prieš Kalėdas

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius ketvirtadienį laikinai išvengė deportacijos iš Australijos, bet dabar vis dar laiką leidžia migrantų sulaikymo viešbutyje, laukdamas pirmadienį vyksiančio teismo, kuris spręs, ar gali serbas pasilikti šalyje ir dalyvauti „Australian Open“ turnyre, kur jis gins nugalėtojo titulą.

Novakas Džokovičius.<br>Zumapress/scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>Zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2022, 9:48 AM, atnaujinta Jan 8, 2022, 12:00 PM

Skeptiškai į vakcinas žiūrintis serbas buvo sulaikytas vos atvykęs į Melburno Tulamarino oro uostą, tačiau „nepateikė tinkamų įrodymų“, kad yra dukart pasiskiepijęs arba negali skiepytis dėl medicininių priežasčių.

N. Džokovičius į Melburną atskrido trečiadienį, tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti Didžiojo kirčio turnyrą, bet nepaisydamas Australijoje galiojančių griežtų suvaržymų dėl COVID-19 pandemijos.

Tačiau vietoj čempionui deramo sutikimo naktį jis buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą Melburne.

Skubos tvarka apeliacinį skundą išnagrinėjęs teisėjas išaiškino, kad prieštaringai vertinama teniso žvaigždė negali būti išsiųsta iki pirmadienio, kai vyks paskutinis jo bylos nagrinėjimas.

Dabar tenisininko advokatai pateikė duomenis, kad sportininkas negali būti išprašytas iš Australijos, nes dar gruodį šalis suteikė pirmajai planetos raketei vizą ir leidimą įvažiuoti į valstybę.

Advokatai pateikė pažymą, kad serbas pradėjo sirgti COVID-19 gruodžio 16 dieną ir sėkmingai su šia liga susidorojo, skelbia BBC.

 „Pirmojo teigiamo koronaviruso PGR tyrimo data buvo užfiksuota 2021 m. gruodžio 16 d.“, – sakė jie. Tad, teisininkų manymu, N.Džokovičiui nereikėjo skiepytis nuo COVID-19, nes jis turi antikūnius.

Jie pareikalavo nutraukti visus teisinius procesus, susijusius su galimu sportininko išsiuntimu iš Australijos. 

Tuo pačiu pats N.Džokovičius paprašė jį perkelti iš imigrantams skirto viešbučio į kitą, kad jis galėtų pradėti rengtis „Australian Open“ turnyrui.

Tačiau jau dabar vis garsiau kalbama, kad pirmadienį vyksiantis teismas dėl serbo deportacijos iš Australijos gali pasibaigti itin skaudžiu sprendimu skiepytis neplanuojančiam N.Džokovičiui – Federalinis teismas gali išprašyti į Didžiojo kirčio turnyrą „Australian Open“ atvykusį tenisininką ir jo į šalį neįsileis ateinančius trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.