EUROLYGA 2023

Australijos teismo išleistas N. Džokovičius nutraukė keturių dienų tylą: kreipėsi į sirgalius ir visą pasaulį

Keturias dienas Melburno imigracijos viešbutyje išbuvęs ir galiausiai teismo išleistas bei pasą atgavęs serbas Novakas Džokovičius pagaliau prabilo – po keturių dienų tylos dėl imigracinio skandalo pirmoji planetos raketė kreipėsi į savo sirgalius ir pasaulį.

N.Džokovičius<br>Zumapress/scanpix nuotr.
N.Džokovičius<br>Zumapress/scanpix nuotr.
N.Džokovičius<br>AP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius<br>AP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius<br>Reuters/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2022, 4:53 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 5:04 PM

„Džiaugiuosi ir esu dėkingas, kad teisėjas atšaukė mano vizos panaikinimą. Nepaisant visko, kas įvyko per pastarąją savaitę, noriu likti Australijoje ir pabandysiu dalyvauti Australijos atvirajame čempionate. Dabar esu sutelkęs į tai dėmesį.

Atskridau čia, kad sužaisčiau vieną svarbiausių turnyrų stebint nuostabiems gerbėjams. Šiuo metu negaliu pasakyti daugiau – tik ačiū, kad buvote su manimi viso šito įvykio metu ir įkvėpėte mane išlikti stipriu“, – savo instagram parašė N. Džokovičius.

20 kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs 34-erių serbas N.Džokovičius šią žinią paskelbė po to, kai pirmadienį laimėjo bylą Australijos teisme – pastarasis nusprendė, kad viza serbui į šalį buvo panaikinta neteisėtai.

Sausio 17-ąją dieną startuos prestižinis teniso „Australian Open“ turnyras ir jame turėtų žaisti pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius. Tiesa, į į turnyrą jis braunasi tik teismų pagalba.

Geriausias planetos tenisininkas buvo sulaikytas Melburno oro uoste trečiadienį, teigiant, kad 34-erių sportininkas neturi būtinų vizai medicininių protokolų – serbas neįrodė, jog jam nereikėjo COVID-19 skiepų, jis nepateikė aiškių pandemijos sveikatos taisykles atitinkančių dokumentų.

Tačiau teisėjas Anthony Kelly panaikino vyriausybės sprendimą atšaukti serbo vizą ir liepė paleisti N.Džokovičių per 30 minučių nuo sprendimo priėmimo.

Teisėjas tokį sprendimą pagrindė tuo, jog N.Džokovičius nebuvo laiku informuotas apie vizos nutraukimą ir neturėjo pakankamai laiko į tai sureaguoti.

Australijos Vidaus reikalų ministerija privalo apmokėti N.Džokovičiaus patirtas bylinėjimosi išlaidas, visi jo daiktai, įskaitant pasą, turi būti grąžinti jam „kaip įmanoma greičiau“.

Jeigu sprendimas nebūtų buvęs palankus serbui, šis į Australiją būtų negalėjęs patekti net 3 metus.

2021-aisiais metais būtent N.Džokovičius laimėjo „Australian Open“ turnyrą. Šiuo metu N.Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris turi po 20 laimėtų „Didžiojo kirčio“ turnyrų, tad jeigu serbas triumfuotų Australijoje – jis taptų rekordininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.