EUROLYGA 2023

Prieš olimpiadą – Nyderlandų dūris Kinijai: sportininkams nurodė nesivežti savo telefonų ir kompiuterių

Artėjančios 2022 metų Pekino žiemos olimpinės žaidynės paženklintos įvairiausiomis kontroversijomis, o į jų sąrašą pateko ir Nyderlandų olimpinio komiteto-sporto federacijų sprendimas.

 Žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 8:59 AM

Pastaroji organizacija Nyderlandų sportininkus įspėjo ir ragino į Pekiną nesivežti asmeninių elektroninių prietaisų, pabrėždama, kad Kinija gali imti juos šnipinėti, rašo insidethegames.biz.

Pasak olandų laikraščio „Volksrkant“, komitetas nusprendė sportininkams ir personalui duodi naujus telefonus bei nešiojamuosius kompiuterius, kurie sugrįžus iš Kinijos bus tiesiog sunaikinti.

Komitetas teigė, kad taip siekiama išvengti bet kokios Kinijos kišimosi galimybės.

Kinijoje veikia masinė sekimo programa, pagal kurią sekami visi piliečiai. Kinijos valdžia dažnai kaltinama vykdant ne piliečių slaptas sekimo operacijas.

Australijos saugumo ekspertai jau pernai įspėjo sportininkus, kad šie Pekine turėtų saugotis.

Nyderlandų olimpinio komiteto-sporto federacijų sprendimą gyrė saugos kompanijos „Zerocopter“ direktorius Erikas Ploegmakersas, kuris veiksmus vadino „labai apgalvotais“.

Komiteto atstovas Geertas Slotas „Volkskrant“ laikraščiui atsisakė pateikti daugiau detalių apie sprendimą, bet naujienų agentūrai „Reuters“ nurodė, kad vertinant kelionės į Kiniją rizikas dėmesys buvo skirtas ir kibernetiniam saugumui.

„Per pastaruosius metus kibernetinio saugumo svarba išaugo. Bet Kinija yra visiškai „uždariusi“ savo internetą, o tai – ypatingas atvejis“, – sakė G.Slotas.

2022 metų Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse varžysis apie 30 Nyderlandų sportininkų. Žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.