EUROLYGA 2023

Novako Džokovičiaus drama Australijoje tęsiasi: serbas sulaikytas prieš pateikiant apeliaciją dėl deportacijos

Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius šeštadienį buvo sulaikytas Australijoje prieš teismo posėdį, kuriame bus nuspręsta, ar nuo COVID-19 neskiepyta teniso žvaigždė gali likti šalyje.

Novakas Džokovičius sulaikytas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius sulaikytas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius rengiasi ginti titulą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius rengiasi ginti titulą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius rengiasi ginti titulą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius rengiasi ginti titulą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 15, 2022, 8:50 AM, atnaujinta Jan 15, 2022, 9:40 AM

Kaip pranešė BBC, serbui gresia deportacija po to, kai jo viza buvo atšaukta antrą kartą, vyriausybei įvardijant 34 metų vyrą kaip grėsmę visuomenės sveikatai.

Jo advokatai skundžia, jų nuomone, „neracionalų“ nuosprendį, o posėdis numatytas sekmadienį.

N.Džokovičius pirmadienį Melburne tikisi pradėti „Australian Open“ kovas. Jei jis laimėtų turnyrą, taptų sėkmingiausiu vyrų tenisininku šios sporto šakos istorijoje su 21 titulu „Grand Slam“ varžybose.

Sekmadienio posėdis suplanuotas 9.30 val. vietos laiku.

Jei jis pralaimės apeliaciją, aukščiausią pasaulio reitingą turinčiam tenisininkui gresia deportacija ir trejų metų vizos draudimas.

Šeštadienį, netrukus po internetu vykusio ikiteisminio posėdžio, N.Džokovičius turėjo grįžti į imigracijos sulaikymo viešbutį, kuriame buvo laikomas anksčiau šią savaitę.

Jis ten liks iki paskutinio apeliacinio skundo nagrinėjimo sekmadienį.

Procesiniame posėdyje teisėjas Davidas O'Callaghanas nustatė sekmadienio bylos nagrinėjimo laiką, tačiau sakė, kad dar nenuspręsta, ar jį nagrinės vienas teisėjas, ar visas teismas.

N.Džokovičiaus viza pirmą kartą buvo atšaukta netrukus po jo atvykimo į Melburną sausio 6 d., Australijos pasienio pajėgų pareigūnams pareiškus, kad jis „nepateikė tinkamų įrodymų“, kad būtų atleistas nuo vakcinos.

Teniso žvaigždė kelias dienas buvo sulaikytas imigracijos viešbutyje, kol jam vizą grąžino teisėjas, kuris nurodė jį paleisti, nusprendęs, kad pasienio pareigūnai nepaisė teisingos procedūros jam atvykus.

Tačiau penktadienio vakarą Australijos imigracijos ministras Alexas Hawke'as dar kartą atšaukė N.Džokovičiaus vizą pagal atskirus Australijos migracijos įstatyme numatytus įgaliojimus.

Šis aktas leidžia jam deportuoti visus, kurie, jo manymu, gali kelti pavojų „australų bendruomenės sveikatai, saugumui ar tvarkai“.

Ministras pirmininkas Scottas Morrisonas sakė, kad sprendimas priimtas „dėmesingai apsvarsčius“.

Kalbėdamas apie didelę kritiką, su kuria jo vyriausybė susidūrė dėl neskiepyto žaidėjo įleidimo į Australiją, S.Morrisonas sakė: „Per šią pandemiją australai paaukojo daug aukų ir pagrįstai tikisi, kad tų aukų rezultatai bus apsaugoti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.