EUROLYGA 2023

Į Serbiją grįžęs N. Džokovičius buvo šiltai sutiktas savo palaikytojų, tačiau sulaukė dar vienos nemalonios žinios

Geriausias planetos tenisininkas, Novakas Džokovičius grįžo į Serbiją po to, kai buvo deportuotas iš Australijos. Serbas „Australian Open“ titulo negalėjo ginti, nes 34-erių tenisininkas atsisako skiepytis ir dėl to negavo vizos.

 N/ Džokovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 N/ Džokovičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 N. Džokovičiaus palaikytojai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N. Džokovičiaus palaikytojai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 4:04 PM

Gimtoje šalyje N.Džokovičius buvo sutiktas savo palaikytojų, kurie išreiškė savo meilę serbui ir smerkė Australijos valdžios sprendimą.

„Pats esu paskiepytas, tačiau manau, kad niekas neturėtų būti verčiamas kažką daryti... jis buvo nuteistas už tai, jog pasinaudojo savo pasirinkimo laisve“, – teigė vienas N.Džokovičiaus palaikytojų.

Nepaisant to, kad N.Džokovičius buvo deportuotas iš Australijos, pagal galiojančius įstatymus tenisininkas negalės dar tris ateinančius metus patekti į Australiją.

Tiesa, serbas išlaiko viltį, jog kitais metais jam pavyks dalyvauti „Australian Open“ turnyre, nes įstatymuose taip pat yra galimybė, šį draudimą atvykti į šalį panaikinti.

N.Džokovičius buvo priverstas išvykti iš Australijos, teisėjams patvirtinus Migracijos ministro Alexo Hawke'o sprendimą atšaukti jo vizą dėl visuomenės sveikatos priežasčių.

Šis sprendimas pažymėjo audringo laikotarpio, kai serbas kovojo, kad liktų ir apgintų savo titulą, pabaigą.

Iš pradžių dvi skirtingos nepriklausomos sveikatos komisijos jam suteikė medicininę išimtį atvykti į Australiją – vieną užsakė „Tennis Australia“, kitą – Viktorijos valstijos vyriausybė – po to, kai gruodžio viduryje buvo patvirtintas koronaviruso testas.

Tačiau žaidėjo bandymas patekti į šalį nepasiskiepijus kurstė visuomenės pyktį, o Australijos pasienio pajėgos jį sulaikė sausio 5 d., nes tenisininkas neatitiko koronaviruso reikalavimų, ir jo viza buvo atšaukta.

Sausio 10 d. teisėjas panaikino šį sprendimą, tačiau po kelių dienų vyriausybė ir vėl atšaukė vizą.

Teisinė kova baigėsi likus vienai dienai iki „Australian Open“ turnyro pradžios. Sausio 16 d., teisėjai patvirtino vyriausybės sprendimą, todėl N.Džokovičiui neliko kitos išeities, kaip tik palikti šalį.

2022-ųjų metų „Australian Open“ turnyras jau prasidėjo ir N.Džokovičiaus istorija ties tuo ir baigėsi tačiau sportininkui iškilo grėsmė ir dėl sekančio „didžiojo kirčio“ turnyro“.

Prancūzijos parlamentas patvirtino įstatymą, pagal kurį vyresni nei 16 metų asmenys privalo turėti skiepų pažymėjimą, kad galėtų patekti į viešas vietas, įskaitant sporto aikšteles.

Prancūzijos sporto ministerija pareiškė, nesuteiksianti išimčių naujausioms vakcinos leidimų taisyklėms, kurios, jos teigimu, taikomos ir profesionaliems žaidėjams, ir žiūrovams. Tačiau „Roland Garros“ turnyras įvyks tik gegužės mėnesį ir iki tol viskas gali pasikeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.