EUROLYGA 2023

Pasaulio reitinge į 12-ąją poziciją pakilę ledo šokėjų pora vis dar žiūri į Prezidentūrą – tikisi paskutinę akimirką gauti pilietybę A. Reed

Šį savaitgalį Taline Europos dailiojo čiuožimo čempionate ledo šokių varžybose JAV ir Japonijos pilietybę turinti Allison Reed ir lietuvis Saulius Ambrulevičius užėmė 8-ąją vietą.

A.Reed ir S.Ambrulevičius galės dalyvauti olimpiadoje, jei amerikietė gaus Lietuvos pasą iki sausio 24 dienos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius galės dalyvauti olimpiadoje, jei amerikietė gaus Lietuvos pasą iki sausio 24 dienos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br>CroSkate nuotr.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br>CroSkate nuotr.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br>CroSkate nuotr.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br>CroSkate nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 11:09 AM, atnaujinta Jan 17, 2022, 10:16 PM

Po šio itin sėkmingo pasirodymo 2022 m. Europos pirmenybėse sausio 15 dieną atnaujinus pasaulinį ledo šokėjų reitingą, A. Reed ir S. Ambrulevičius, surinkę 2073 taškus, pakilo į 12-ąją vietą iš 134 reitinguotų porų, o šio 2021-2022 m. pasaulinio ledo šokėjų sezono reitinge su 1301 tašku užima net 7 vietą.

A.Reed dukart prašė suteikti jai išimties tvarka Lietuvos pilietybę, kuri atvertų porai galimybę startuoti 2022 metų Pekino olimpiadoje. Tačiau dukart šalies Prezidentas Gitanas Nausėda šiuos prašymus atmetė. Pastarąjį kartą – gruodžio 8 dieną.

Kelalapį į žaidynes Lietuvos pora šaliai iškovojo praėjusiais metais Švedijoje vykusiame pasaulio čempionate, kur tarp 32 porų laimėjo 15 vietą.

Nors lietuviško paso A.Reed negavo net ir po dviejų paraiškimų, vis dėlto šokėjų pora planuoja po šio sėkmingo pasirodymo Europoje kabintis už šiaudo ir dar kartą kalbėti apie mūsų valstybės pilietybę A.Reed.

„Tai tikrai labai geras rezultatas. Estijoje per čempionatą visi buvo savotiškame šoke sužinoję, kad ši Lietuvos pora gali nevažiuoti į žiemos žaidynes, nors ir iškovojo kelialapį, – lrytas.lt sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. – Turime iki sausio 24-osios dar šiek tiek laiko – tą dieną privalome pranešti, kokia pora vyks į Pekiną ir dalyvaus žaidynėse.

Prašysime audiencijos pas Lietuvos Prezidentą, sieksime įtikinti, kad ne apie ateities šalies garsinimą mes kalbame. Pora jau nuo 2017 metų atstovauja mūsų šaliai tarptautinėje arenoje, jau yra itin daug nuveikusi valstybės labui, o Allison atitinka daugelį punktų gauti lietuvišką pasą. Kol das turime šansą, juo sieksime pasinaudoti“.

Negavus išsvajotos pilietybės, šokėjų ant pedo pora skristų toliau treniruotis į Kanados Monrealį.

Pekino olimpiada vyks vasario 4-20 dienomis, o jos metu mūsų šaliai turėtų atstovauti bene didžiausia rinktinė per visą žiemos olimpiadų istoriją – planuojama, kad vyks 14 sportininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.