EUROLYGA 2023

„Australian Open“ turnyre baltarusė po sirgalių aplodismentų nusikeikė ir išvadino juos debilais

Baltarusė Aryna Sabalenka tik trečiuoju bandymu iškovojo pergalę 2022-ųjų sezone. Sėkmė ją lydėjo pirmame „Australian Open“ turnyro rate, kur antroji planetos raketė baltarusė susitvarkė su australe Storm Sanders (WTA-128).

 Baltarusijos tenisininkė Arina Sabalenka.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Baltarusijos tenisininkė Arina Sabalenka.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-19 14:11, atnaujinta 2022-01-19 14:12

A.Sabalenka pralaimėjo pirmąjį setą oponentei, tačiau po to šventę galutinę pergalę 5:7, 6:3, 6:2. Tačiau ir šįkart Baltarusijos tenisininkė neapsėjo be skandalų.

Per rungtynes ​​Aryna padarė net 12 dvigubų klaidų. Ir viena iš jų buvo bene įsimintiniausia.

Antrajame sete baltarusė atsiliko 1:3, tačiau sugebėjo visiškai perimti iniciatyvą ir pirmauti 5:3. Mąstydama apie seto pabaigą, ji savo padavime padarė klaidą – pataikė į tinklą.

Po šio bandymo vienas iš žiūrovų nutarė paploti, iš esmės pažeisdamas teniso varžybų etiketą – džiaugtis žaidėjų klaidomis nėra įprasta.

Tuomet A.Sabalenka tik pažvelgė į išsišokėlį gerbėją. Tačiau jau sekančiu smūgiu ji ir vėl pataikė kamuoliuku į tinklą ir įniršusi žiūrovams parodė gestą – „na, plokite toliau“.

Tribūnose pasigirdo ne vienas, o jau keliasdešimt plojimų. Parodžius televizijos transliacijos metu baltarusę, iš jos lūpų galima buvo perskaityti pasakytą rusišką keiksmažodį, o sirgaliai buvo išvadinti „debilai“.

Po pergalės interviu Aryna pripažino, kad vietos sirgaliai kur kas labiau palaikė S.Sanders nei ją, tačiau girdėjo ir šūksnius su savo vardu.

Antrajame rate baltarusė žais su kiniete Wang Xingyu (WTA-100).

Tai ne pirmasis kartas, kai A.Sabalenka patenka į tam tikras istorijas „Australian Open“ turnyre. 2018 metais baltarusė, kuri tuomet turėjo 66-ąjį planetos reitingą, varžėsi su Australijos žvaigžde Ashleigh Barty ir pralaimėjo jai 7:6, 4:6, 4:6.

Tai nebūtų didelis netikėtumas, juolab A.Barty jau artėjo prie geriausiųjų dvidešimtuko, jei ne vietinės publikos elgesys.

Mačo metu A.Sabalenka atmušdama kamuoliuką itin garsiai aimanavo ir australai ėmė mėgdžioti tenisininkę.

Antrajame sete teisėjai net teko raminti publiką, o Aryna vienu metu persigalvojo padavinėti, laukdama, kol aikštėje įsivyraus tyla.

Rungtynėse dirbę komentatoriai juokavo, kad teisėja ramino ne žiūrovus, o pačią A.Sabalenka.

Garsius baltarusės klyksmus ir aimanas aikštėje pastebėjo ir Australijos žiniasklaida. „Telegraph Sport“ Arinai skyrė juokingą vaizdo įrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?