EUROLYGA 2023

Ketvirtoji „Australian Open“ diena: netikėti rezultatai, nervingas N. Kyrgiosas ir ramybės neduodantys fanai

„Australian Open“ įgauna pagreitį, o ketvirtoji diena teniso gerbėjams pažėrė ne vieną didelę sensaciją. Teniso fanus į dvi stovyklas vėl skaldė australo Nicko Kyrgioso elgesys aikštelėje, o sirgaliai tribūnose atrado savo „vuvuzelas“.

 Ketvirtoji Australian Open diena.<br> lrytas.lt montažas
 Ketvirtoji Australian Open diena.<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-20 14:37, atnaujinta 2022-01-31 13:28

Diena prasidėjo netikėtu Diego Schwatzmanno (ATP-13) pralaimėjimu Christopheriui O’Connelliui (ATP-175). Aiškiu mačo favoritu laikytas D.Schwatzmannas nesugebėjo laimėti nei vieno seto ir pralaimėjo rezultatu 6:7 (6:8), 4:6, 4:6.

Tiesa, argentiniečio pralaimėjimą galima pateisinti tuo, jog tenisininkas yra žinomas kaip grunto kortų specialistas. Tuo tarpu ant kietos dangos sportininkui žaisti sekasi kur kas sunkiau.

Pralaimėjimą patyrė ir Bulgarijos tenisininkas Grigoras Dimitrovas (ATP-26). 30-metis tenisininkas 4:6, 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (2:7) neatsilaikė prieš emocingąjį Benoitą Pairę (ATP-56).

Antrajame rate savo žygį baigė ir buvusi pirmoji pasaulio raketė Andy’s Murray’us (ATP-113). Škotas 4:6, 4:6, 4:6 neprilygo tik kvalifikacijos būdu į pagrindinį turnyrą patekusiam japonui Taro Danielis (ATP-120).

Savo pasirodymą Australijoje baigė ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-93). Lietuvis 4:6, 2:6, 0:6 beviltiškai nusileido Rusijos tenisininkui Andrejui Rubliovui (ATP-7).

Ir vėl šoumeno vaidmens ėmėsi australas Nickas Kyrgiosas (ATP-115). Tenisininkas kaip ir įprasta, žiūrovus smagino sudėtingais smūgiais, bendravimu su publika ir nebijojimo atkreipti varžovo dėmesį į save.

Tiesa, viso mačo metu australas ginčijosi su teisėju. Tenisininkui buvo liepiama greičiau pasiruošti žaisti naujus taškus, o N.Kyrgiosas priekaištavo, jog jam reikia laiko nusivalyti prakaitą.

Visgi, visa tai kortų šeimininkui nepadėjo ir australas 6:7 (1:7), 4:6, 6:4, 2:6 nusileido turnyro favoritui Daniilui Medvedevui (ATP-2).

Tuo tarpu vis labiau tarp fanų populiarėja futbolininko, Cristiano Ronaldo pergalės šūkis „Siuuu“. Tačiau toks žiūrovų pasismaginimas sportininkams primena nubaubimą.

Dėl to savo nepasitenkinimą išreiškė ne vienas tenisininkas, o bene garsiausiai apie tai pasisakė rusas Daniilas Medvedevas ir škotas Andy’s Murray’us.

D.Medvedevas po mačo skundėsi, jog jautėsi nubaubtas ir dar atkreipė dėmesį į negarbingą žiūrovų elgesį ruso atžvilgiu tarp pirmo ir antro padavimo.

Panašu, jog 2022-ųjų „Australian Open“ turnyras dėl nuolatinio „Siuuu“ šaukimo į istoriją gali įeiti, kaip futbole įėjo 2010-ųjų Pasaulio čempionatas Pietų Afrikos Respublikoje dėl vuvuzelų.

Staigmenų netrūko ir moterų tenise. Septintoji pasaulio raketė, estė Anetta Kontaveit 2:6, 4:6 turėjo pripažinti Claros Tauson (WTA-39) pranašumą.

Savo žygį Australijoje baigė ir trečioji pasaulio raketė Garbine Muguruza. 28-erių ispanė 3:6, 3:6 nusileido Prancūzijos tenisininkei Alizei Carnet (WTA-61).

Galiausiai savo kovas antrajame rate baigė ir britė Emma Raducanu (WTA-18). Tenisininkė po pustrečios valandos trukusios kovos 4:6, 6:4, 3:6 nusileido juodkalnietei Dankai Kovinič (WTA-98).

D.Kovinič tapo pirmąja sportininkė iš Juodkalnijos, pasiekusi trečią „didžiojo kirčio“ turnyro trečiąjį etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.