EUROLYGA 2023

UFC narve – kvapą gniaužianti sunkiasvorių dvikova

Francisas Ngannou – prieš Cirylą Gane‘ą. Šie pajėgiausi pasaulyje UFC sunkiasvoriai jau šį savaitgalį kausis tarpusavyje.

Francisas Ngannou – prieš Cirylą Gane‘ą.  
Francisas Ngannou – prieš Cirylą Gane‘ą.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-21 16:02, atnaujinta 2022-01-21 16:11

Tai bus kraują stingdantis žūtbūtinis mūšis dėl UFC sunkiasvorių čempiono titulo. F. Ngannou yra dabartinis sunkiojo svorio kategorijos (iki 120,2 kg) čempionas, o C. Gane‘as – laikinasis čempionas iki šiol nepralaimėjęs nė karto!

UFC renginį, kurį vainikuos kamerūniečio ir prancūzo susirėmimas, sausio 23 d. 5.00 val. tiesiogiai iš Anaheimo (JAV) „Honda Center“ arenos transliuos „TV3 Sport 2“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Iš pradžių bus parodytos kelios įžanginės kovos.

35 metų 193 cm ūgio 119 kg svorio F. Ngannou vadinamas geriausiu UFC smūgiuotoju pasaulyje. Planetos čempiono vardą jis iškovojo 2021 metų kovą, kai atėmė titulą iš kroatų kilmės JAV kovotojo Stipe‘o Miočičiaus. Tai buvo penktoji kamerūniečio pergalė iš eilės. Visuose šiuose susirėmimuose jis triumfavo nokautais.

Pastarąjį kartą F. Ngannou pralaimėjo 2018-ųjų liepą. Tada jis nusileido amerikiečiui Derrickui Lewisui. Iš viso Kamerūno kovotojo sąskaitoje MMA (Mišrių kovos menų) varžybose – 16 pergalių (12 nokautų), 3 nesėkmės.

31 metų 193 cm 112 kg C. Gane‘as iki šiol MMA nepralaimėjo nė vienos kovos – jis nugalėjo visus 10 varžovų (4 nokautai). Prancūzas į UFC perėjo tik 2019 metų rugpjūtį (F. Ngannou – 2015-ųjų gruodį). Anksčiau jis užsiiminėjo kikboksu ir taip pat laimėjo visas 13 kovų. Praėjusioje UFC akistatoje C. Gane‘as pernai rugpjūtį nokautavo D. Lewisą.

Beje, kamerūniečiui kautynės su C. Gane‘u gali būti paskutinės UFC, ypač jei F. Ngannou pralaimės. Šis kovotojas ne kartą minėjo, kad norėtų išmėginti jėgas bokso ringe ir grumtis su elitiniais sunkiasvoriais pasaulio boksininkais – Tysonu Fury, Deontay Wilderiu ir kitais. Jeigu kamerūnietis savaitgalį įveiks prancūzą, pagal F. Ngannou kontraktą su UFC, jis turės kovoti dar kartą.

Kamerūno sportininkas prieš kurį laiką išsiskyrė su pirmuoju treneriu Fernandu Lopezu, kuris dabar dirba su C. Gane‘u. F. Lopezas iš pradžių treniravo kamerūnietį nemokamai, leido jam miegoti treniruočių salėje, parūpino reikalingą inventorių. Paskui, kai F. Ngannou pateko į UFC ir ėmė uždirbti daug pinigų, treneris paprašė jo susimokėti už treniruotes tiek, kiek kiti kovotojai. Tačiau sportininkas atsisakė tai padaryti. Dabar F. Ngannou vengia net sveikintis su F. Lopezu.

Anksčiau C. Gane‘as buvo kamerūniečio treniruočių partneris. F. Ngannou įsitikinęs, kad nutrauks prancūzo pergalių seriją. „Jis yra talentingas kovotojas, bet aš geresnis“, – net keliuose interviu pabrėžė F. Ngannou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.