EUROLYGA 2023

Prieš žiemos olimpiadą Kinija vis labiau gniaužia griežtą COVID-19 valdymo kumštį

Žiemos sporto mylėtojai jau skaičiuoja likusias dienas iki 2022 m. žiemos olimpinių žaidynių starto, tačiau tuo metu Kinija ir renginio organizatoriai dar sprendžia koronaviruso problemą.

 Prieš žiemos olimpiadą Kinija vis labiau gniaužia griežtą COVID-19 valdymo kumštį.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Prieš žiemos olimpiadą Kinija vis labiau gniaužia griežtą COVID-19 valdymo kumštį.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 12:45 PM

Nacionalinis olimpinis komitetas pranešė, jog 72 asmenys Kinijoje sulaukė teigiamų koronavirusų testų.

Nuo vasario 4-osios iki vasario 22-osios dienos Pekine vyks didžiausias žiemos sporto renginys pasaulyje – žiemos olimpinės žaidynės.

Tiesa, šįkart organizatoriams tenka tuo pačiu metu kovoti su koronavirusu.

Atvykę į Kiniją dalyviai pirmiausiai yra patikrinami koronaviruso testu dar oro uoste. Tačiau, gavę neigiamą testą dalyviai turi dar pasitikrinti „burbule“.

Sulaukę teigiamo testo olimpinių žaidinių dalyviai teks izoliuotis, o sugrįžti galės tik gavę du neigiamus COVID-19 testus paeiliui.

Pranešama, jog beveik 100 proc. atletų į Kiniją atvyksta pasiskiepiję, tačiau tie, kurie neturės skiepų nuo koronaviruso saviizoliacijoje turės praleisti net 21 dieną, nebent sportininkui dar nebus 18 metų.

Olimpinių žaidynių medicinos ekspertų grupės vadovas dr. Brianas McCloskey teigia, jog testai dalyviams bus atliekami kasdien, o pačiai medicinos ekspertų grupei gali tekti spręsti atvejus, kai testai rodys teigiamus atsakymus, tačiau virusas nebebus nešiojamas.

„Svarbiausia mūsų užduotis – saugios varžybos. Būsime kiek įmanoma tikslesni, siekdami užtikrinti, kad koronavirusas nepatektų į „burbulą“, bet tuo pat metu nebūtų pašalinami žmonės, kurie tikrai nenešioja viruso“, – kalbėjo dr. B.McCloskey.

Manoma, kad didžioji dalis varžybų vyks be žiūrovų, o dr. B.McCloskey teigia, kad bet koks Pekino priimtas sprendimas iki 2022 m. dėl leidimo dalyvauti visuomenei, priklausytų nuo to, ar organizatoriai sugebėtų išlaikyti atskirti žiūrovų kontaktą su sportininkais.

Ne Kinijoje gyvenantiems žiemos sporto mylėtojams buvo uždrausta dalyvauti 2022 m. žiemos olimpiadoje, o ir patys kinai ne visi galės įsigyti bilietus.

Pekino sveikatos apsaugos institucijos paragino visus rajonus laikytis „skubios pagalbos“ rėžimo. Kiti Kinijos miestai pastaruoju metu taip pat įvedė griežtesnius apribojimus gyventojams, o Pekine gyvenantys žmonės susiduria ir su papildomais testavimais.

Dėl COVID-19 baimės olimpinės ugnies nešimas taip pat bus atskirtas nuo visuomenės.

„Mums svarbus maksimalus saugumas. Atsižvelgiame į epidemijos prevenciją. Olimpinės ugnies nešimas ir įvairios ceremonijos vyks uždarose ir kontroliuojamose vietose“, – teigė Pekino savivaldybės sporto biuro pareigūnas Yangas Haibinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.