EUROLYGA 2023

Visi Lietuvos moterų tinklinio klubai iš Latvijos ir Estijos grįžo su pergalėmis

Savaitgalis sėkmingai susiklostė Baltijos moterų tinklinio lygoje rungtyniaujančioms Lietuvos komandoms.

 Baltijos tinklinio lygos rungtynės.<br> A.Stiebrinio nuotr.
 Baltijos tinklinio lygos rungtynės.<br> A.Stiebrinio nuotr.
 Baltijos tinklinio lygos rungtynės.<br> A.Stiebrinio nuotr.
 Baltijos tinklinio lygos rungtynės.<br> A.Stiebrinio nuotr.
 Baltijos tinklinio lygos rungtynės.<br> A.Stiebrinio nuotr.
 Baltijos tinklinio lygos rungtynės.<br> A.Stiebrinio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dominykas Genevičius

Jan 25, 2022, 2:30 PM

Keturis taškus per dvi dienas iškovojo Jonavos „Aušrinė-KKSC“, o savo vienintelius mačus laimėjo Kauno „Kaunas-VDU“ ir Alytaus „Prekyba-Parama“.

Turnyro lyderės „Kauno-VDU“ tinklininkės išvykoje 3-1 (20:25, 25:10, 25:21, 25:23) įveikė Rygos RVS-LU (Latvija) ekipą.

Kaunietės pralaimėjo pirmą setą ir tada supykusios tiesiog triuškino varžoves antrajame. Kituose setuose vyko atkakli kova, bet Kauno klubas žaidė tiksliau ir iškovojo pergalę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė sesės – Viltė Bogdanovič pelnė 21 tašką, o Eglė Makauskaitė pridėjo 14. Po 12 taškų surinko Ugnė Lokytė bei Vaiva Valionytė, 11 – Gabija Kasperavičiūtė.

„Pirmajame sete žaidimas klostėsi sunkiai. Tą matėme tiek mes, tiek treneriai. Darėme daug klaidų. Dėl to antrajame sete stengėmės sumažinti savo pačių klaidų skaičių ir pagerinti žaidimo kokybę – paįvairinti puolimą, apsunkinti padavimą. Buvo geras komandinis darbas, didesnė koncentracija ir įvairesnis žaidimas – tai gal ir buvo pranašumai, kurie lėmė pergalę“, – mintimis dalinosi „Kauno-VDU“ žaidėja E. Makauskaitė.

Jonavos „Aušrinės-KKSC“ klubas penktadienį svečiuose po dramatiškos kovos 2-3 (21:25, 25:23, 16:25, 25:21, 13:15) nusileido tai pačiai Rygos RVS-LU ekipai.

Jonavos komandai 21 tašką pelnė Jekaterina Kovalskaja, 19 – Danielė Kvedaraitė, 12 – Greta Mikoliūnaitė, 11 – Emilija Želvytė.

Šeštadienį „Aušrinė-KKSC“ atsitiesė ir 3-1 (22:25, 25:15, 25:21, 29:27) pranoko Rygos RSU-MVS (Latvija) klubą. Šiame mače po 18 taškų surinko J. Kovalskaja ir D. Kvedaraitė, 11 – Simona Vaičiukynaitė, 9 – G. Mikoliūnaitė.

„Penktadienio rungtynėse atidavėme visas jėgas ir, deja, bet pralaimėjome. Į šeštadienio rungtynes atėjo pailsėjusios ir su dar didesniu noru nugalėti. Pralaimėjome pirmą setą, bet tuomet susikaupėme ir kituose setuose įrodėme pranašumą“, – teigė G. Mikoliūnaitė.

Sekmadienį „Aušrinė-KKSC“ turėjo sužaisti Latvijoje ir trečią mačą iš eilės, bet dėl Jelgavos ekipoje užfiksuoto COVID-19 protrūkio, susitikimas buvo atidėtas.

Pergale nudžiugino ir po pertraukos į Baltijos lygos kovas sugrįžusios Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkės. Jos išvykoje 3-1 (25:16, 25:16, 22:25, 25:19) įveikė Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) komandą.

Lietuvos ekipai 21 tašką pelnė Irina Jurkova, 17 – Anastasija Liach, 16 – Anastasija Žestkova.

„Kaunas-VDU“ (45 tšk.) užtikrintai pirmauja čempionate, „Aušrinė-KKSC“ (35 tšk.) užima ketvirtąją vietą, o „Prekyba-Parama“ (10 tšk.) lieka dešimta.

Kitą savaitgalį Jonavoje viešės „Barrus-Voru VK“ (Estija) ir Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) ekipos, o sekmadienį 12 val. Kaune vyks Lietuvos ekipų derbis tarp „Kauno-VDU“ ir „Prekybos-Paramos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.