EUROLYGA 2023

Lyg liūtas korte riaumojęs D. Medvedevas sugebėjo išsigelbėti „Australian Open“ ketvirtfinalyje

Antroji pasaulio raketė rusas Daniilas Medvedevas „Australian Open“ turnyro ketvirtfinalyje pademonstravo neeilinį charakterį. 25-erių rusas 6:7 (4:7), 3:6, 7:6 (7:2), 7:5, 6:4 sugebėjo palaužti 21-erių kanadietį Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-9).

 Daniilas Medvedevas.<br> AP/Scnapix
 Daniilas Medvedevas.<br> AP/Scnapix
 Mačą laikinai buvo sustabdęs lietus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mačą laikinai buvo sustabdęs lietus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Felixas Auger-Alliasime'as.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Felixas Auger-Alliasime'as.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2022, 3:35 PM, atnaujinta Jan 31, 2022, 1:27 PM

Pirmajame sete tenisininkai nesunkiai laimėjo savo paduodamus padavimus, iki kol rezultatas tapo 5:5. Kanadietis sugebėjo laimėti ruso padavimus ir buvo per žingsnį nuo laimėto pirmo seto, tačiau jau sekančiame geime tuo pačiu atsakė D.Medvedevas. „Tie-breakui“ einant link pabaigos Rusijos sportininkas sugebėjo pralaimėti tris taškus paeiliui padavinėjant kamuoliuką ir rezultatas setais tapo 1:0 kanadiečio naudai.

Antrajame sete F.Auger-Aliassime’as iniciatyvos ėmėsi nuo pradžių. Kanados tenisininkas laimėjo pirmą ruso padavimų seriją ir demonstruodamas aukščiausio lygio žaidimą nesunkiai laimėjo ir antrąjį setą. F.Auger-Aliassime’as galingais ir tiksliais smūgiais vaikė D.Medvedevą po aikštelę, nepalikdamas šiam net vilčių galvojant apie išlygintą rezultatą.

Trečiajame sete tenisininkai ir vėl pasiekė „tie-breaką“, o iki tol vienintele turėta proga laimėti varžovo padavimus kanadietis nepasinaudojo, tačiau rusas net negalėjo apie tokią progą pasvajoti.

„Tie-breako“ metu iniciatyvą įgavo Rusijos sportininkas, laimėjęs varžovo padavimą išsiveržė į priekį 2:1, tačiau tuomet mačą laikinai sustabdė pasipylęs lietus. Žaidėjams teko atsisėsti ant suoliuko ir palaukti, kol arenos stogas bus uždarytas, o kortas bus išsausintas.

Organizatoriams pavyko viską sutvarkyti per kelias minutes. Uždarytas arenos stogas panašu pakylėjo rusą į aukštesnį lygį. Pranašumą įgavęs D.Medvedevas jo nebepaleido ir užspaudęs F.Auger-Aliassime’ą laimėjo „tie-breaką“ rezultatu 7:2.

Ketvirtajame sete tenisininkai ir toliau keitėsi sėkmingomis padavimų serijomis. Esant rezultatui 4:4 D.Medvedevas turėjo šansą laimėti varžovo padavimus, tačiau puikią padavimų seriją paleidęs kanadietis apgynė savo padavimus.

Sekančiame geime savo progą turėjo kanadietis. Geimo rezultatui esant 30:30 rusas padarė dvigubą klaidą (nepataikė dviejų padavimų paeiliui) ir kanadiečiui truko vieno laimėto taško iki pergalės, tačiau kaip geimu anksčiau padarė F.Auger-Aliassime’as, taip padarė ir D.Medvedevas. Puikius padavimus svarbiausių metu atlikęs rusas išsigelbėjo bei laimėjo geimą ir rezultatas tapo vėl lygus 5:5.

Jau sekančiame geime ir vėl savo progos laimėti varžovo padavimų seriją sulaukė rusas ir šįkart ja pasinaudojo. Lyg liūtas riaumoti pradėjęs D.Medvedevas laimėjo savo padavimus ir išlygino mačo rezultatą 2:2.

Lemiame – penktajame sete pirmasis savo progos išsiveržti į priekį sulaukė kanadietis. F.Auger-Aliassime’as turėjo net 3 progas laimėti ruso padavimus, tačiau antroji pasaulio raketė sėkmingai apsigynė ir išlaikė pusiausvyrą mače.

Pusiausvyra laikėsi neilgai. Jau sekančiame geime įtampos neatlaikė 21-erių kanadietis ir du kartus nesugebėjęs paduoti kamuoliuko ir du kartus suklydęs neišprovokuotas kanadietis pralaimėjo savo padavimus.

F.Auger-Aliassime’as paprastai paleisti pergalės neketino ir rezultatui esant 3:4 sulaukė dar vienos progos laimėti varžovo padavimą, tačiau D.Medvedevas kamuoliuką padavė galingai į aikštelės šoną ir jaunojo kanadiečio smūgis buvo itin netikslus.

Galiausiai rezultatui esant 5:4 ruso naudai, D.Medvedevas padavinėjo kamuoliuką dėl galimybės laimėti mačą. Rakečių nesudėjęs kanadietis susikūrė dar dvi progas laimėti varžovo padavimus, tačiau jomis nepasinaudojo ir antroji pasaulio raketė šventė sunkią pergalę.

Mače, kuris truko 4 val. 42 min., buvo sužaisti net 364 taškai, o abu sportininkai laimėjo po 182.

Pusfinalyje Rusijos tenisininko lauks dvikova su graiku Stefanos Tsitsipas (ATP-4), kuris kitame ketvirtfinalyje 6:3, 6:4, 6:2 užtikrintai įveikė italą Janniką Sinnerį (ATP-10).

Kito pusfinalio poroje susitiks italas Matteo Berrettini (ATP-7) ir ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-5).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?