EUROLYGA 2023

R. Meilutytė pluša Tenerifėje: artėja ilgai lauktas sugrįžimas į šalies plaukimo rinktinę

Rūta Meilutytė (24 m.) antrą savaitę skrodžia bangas Tenerifės (Ispanija) saloje. Į plaukimo takelį po ilgos pertraukos sugrįžusi plaukimo žvaigždė kartu su Lietuvos rinktinės nariais čia ruošėsi pasaulio plaukimo čempionatui. Tačiau Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) šią savaitę nusprendė gegužę Japonijoje turėjusias vykti varžybas dar kartą nukelti dėl pandemijos, tad Rūtos sugrįžimo į tarptautinius vandenis dar teks palaukti.

R. Meilutytė po dvejų metų pertraukos grįžo į plaukimo varžybas.<br>G.Šiupario nuotr.
R. Meilutytė po dvejų metų pertraukos grįžo į plaukimo varžybas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 1:50 PM

Kad Auksinė Žuvelė vėl apsivilks aprangą su nacionalinės rinktinės simbolika, nebuvo labai sunku nuspėti. Pernai gruodį R.Meilutytė grįžo su trenksmu. Uostamiesčio baseine vykusiame Lietuvos plaukimo čempionate sportininkė ne tik šlavė medalius, bet ir pagerino savo pačios 2013 metais pasiektą rekordą – 50 m laisvuoju stiliumi nuplaukė per 24,64 sek.

Dar labiau plaukimo sporto bendruomenę pribloškė Rūtos rezultatas 50 metrų krūtine rungtyje (29,33 sek.). Mat tuo pat metu Abu Dabyje vykusiame pasaulio čempionate šios rungties nugalėtoja Izraelio atstovė Anastasija Gorbenko plaukė 0,01 sek. lėčiau.

Nors R.Meilutytė po 3 metų pertraukos tik norėjo išbandyti jėgas, jos sugrįžimą mačiusiems specialistams buvo akivaizdu – būtent plaukimo takelyje sportininkė jaučiasi laiminga. Per apšilimą ir bendraujant su bendraamžėmis plaukikės lūpose švietė šypsena.

Prieš žurnalistų būrį stojusi garsiausia Lietuvos plaukikė buvo tokia pati, kokią buvome įpratę matyti, – kukli, vengianti rodyti emocijas. Paprašyta kalbėti be apsauginės kaukės sportininkė nedvejojo: „Taip negalima! Ką žmonės pamanys?“

Aptakiai apie norą grįžti varžytis su pasaulio elitu kalbėjusi R.Meilutytė vis dėlto pati pripažino, kad trauka didelė, – būtent baseine ji jaučiasi patogiai.

Kovo 19-ąją 25-ąjį gimtadienį minėsianti pasaulio ir olimpinė čempionė prisipažino, kad prieš Lietuvos čempionatą treniravosi vos po keletą kartų per savaitę, o prieš tai važinėjo dviračiu. Išskirtinio talento atletei pakako ir to – specialistai aikčiojo, kokios puikios formos buvo sportininkė.

R.Meilutytės sugrįžimas neprasprūdo pro akis ir buvusiam ilgamečiam jos treneriui Jonui Ruddui. Šešerius metus lietuvę treniravęs Didžiosios Britanijos specialistas pažymėjo, jog Rūta tikrai gali sugrįžti į plaukikų elitą. Svarbiausia, kad jos niekas nespaustų, kad ji pati to norėtų ir siektų.

Į rinktinės stovyklą R.Meilutytę pakvietę Lietuvos plaukimo federacijos vadovai išliko atsargūs. Generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis kalbėjo, kad kvietimas į treniruočių stovyklą – tik bandymas Rūtą įlieti į pajėgiausių šalies plaukikų komandą: „Ji sutiko, tad tai bus pirmasis pabandymas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.