EUROLYGA 2023

Įspūdingą sugrįžimą surengęs R. Nadalis tapo „Australian Open“ čempionu ir įsirašė į teniso istoriją Finalo drama truko ilgiau nei 5 val.

Melburne vykusio prestižinio atvirojo „Australian Open“ teniso turnyro vyrų vienetų čempionu tapo ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-6). 35-erių šeštoji pasaulio raketė sekmadienį vykusiame finale surengė įspūdingą sugrįžimą ir 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5 įveikė rusą Danijilą Medvedevą (ATP-2).

R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>ZP/Scanpix nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>ZP/Scanpix nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
R.Nadalis tapo pirmuoju, kuris laimėjo 21 titulą „Grand Slam“ varžybose.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daniilas Medvedevas.<br>AP/Scnapix nuotr.
Daniilas Medvedevas.<br>AP/Scnapix nuotr.
Rafaelis Nadalis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rafaelis Nadalis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-01-30 10:37, atnaujinta 2022-01-31 13:27

Ši dvikova truko net 5 val. 28 min.

Po šios pergalės ispanas parrašė tesino istoriją – tai buvo 21 jo laimėtas „Grand Slam“ titulas. R.Nadalis sau už nugaros paliko tiek šveicarą Roger Federerį, tiek ir serbą Novaką Džokovičių – abu jie turi po 20 „Didžiojo kirčio“ titulų.

Apskritai savo karjeroje R.Nadalis „Australian Open“ turnyre triumfavo antrąjį kartą (pirmas 2009 metais). Iš viso šio turnyro finale ispanas varžėsi šešis kartus.

Rusijos teniso pažiba į priekį šovė nuo pat pirmojo seto. Du kartus varžovų padavimų seriją pirmajame sete laimėjęs D.Medvedevas jame priešininką įveikė 6:2.

Antrajame sete vyko kur kas labiau atkaklesnė kova.

R.Nadalis vienu metu prispaudė rusą prie sienos ir pirmavo 5:3, tačiau įspūdingai atsitiesęs D.Medvedevas sugrįžo į kovą ir abu sportininkai kovėsi pratęsime.

Jame savo meistriškumą pademonstravęs Rusijos tenisininkas laimėjo antrąjį setą ir žengė labai svarbų žingsnį išsvajotosios pergalės link.

Po laimėto antrojo seto ir galingo sugrįžimo rusas kėlė rankas į viršų ir bandė užvedinėti Melburno publiką, tačiau tuomet pasigirdo švilpimas – visos kovos metu didesnį žiūrovų palaikymą turėjo R.Nadalis.

Trečiajame sete ispanas neketino sudėti rankų – apylygėje kovoje jis prispaudė D.Medvedevą ir laimėjęs jo padavimų seriją tvirtai užbaigė setą sėkmingais savo padavimais – 6:4.

Ketvirtajame sete žiūrovų į priekį stumiamas R.Nadalis nestojo – griebė jautį už ragų nuo seto pradžios ir išsiveržė į priekį.

Neįtikėtina, bet dešimtmečiu vyresnis tenisininkas atrodė sukaupęs daugiau jėgų ir laimėjęs ketvirtąjį setą viską viską perkėlė į paskutinįjį – penktąjį setą.

Lemiamame mūšyje tęsėsi beprotiška kova.

Seto pradžioje varžovų padavimų seriją laimėjęs R.Nadalis netrukus pajuto įspūdingą D.Medvedevo spaudimą ir pralaimėjo savo padavimų seriją.

Nesėkmėmis apsikeitę sportininkai seto pabaigoje neketinu susileisti vienas kitam, o šioje kovoje sėkmingesnis buvo R.Nadalis.

Po pergalės ispanas apsipylė ašaromis.

Pergalę šventęs R.Nadalis savo kišenę papildys 2 mln. 750 tūkst. JAV dolerių, D.Medvedevui atiteks 1 mln. 570 tūkst. JAV dolerių.

Ispanas taip pat gavo 2000 ATP reitingo taškų, D.Medvedevui atiteko 1200 ATP reitingo taškų. Abu tenisininkai nepaliks aukščiau esamų savo pozicijų.

Pralaimėjimą patyrusiam rusui tai buvo antrasis „Australian Open“ finalas. Pernai jis nusileido N.Džokovičiui.

„Žinau, kad tau apmaudu, esu ne kartą buvęs tavo vietoje, bet esi neįtikėtinas čempionas. Žinau, kad ateityje tavęs laukia ne vienas toks trofėjus.

Tiesą sakant, prieš čempionatą aš net nežinojau, ar galėsiu jame dalyvauti, o dabar esu čia. Jūs net nenutuokiate, kiek aš kovojau, kad turėčiau šią galimybę.

Ačiū už palaikymą. Ačiū jums visiems!“, – D.Medvedevui už kovą po pergalės dėkojo ir džiaugsmo dėl savo triumfo neslėpė R.Nadalis.

Lrytas.lt primena, kad šeštadienį vykusį „Australian Open“ moterų teniso turnyro finalą laimėjo australė Ashleigh Barty.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.