EUROLYGA 2023

Olimpines žaidynes sudrebins istoriniai pokyčiai? 2028-ųjų sąrašas – be bokso, šiuolaikinės penkiakovės ir sunkiosios atletikos

Boksas, sunkioji atletika ir šiuolaikinė penkiakovė nebuvo įtraukti į 2028-ųjų olimpinių žaidynių Los Andžele programą.

Laura Asadauskaitė.<br>V.Dranginio nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 12:56 PM

Ketvirtadienį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) Pekine patvirtino 28 sporto šakų programą, teigdami, jog sieks pritraukti „jaunąjį žiūrovą“. Programoje jau patvirtintos riedlenčių, sportinio laipiojimo ir banglenčių sporto šakos.

Tiesa, dar 2023 metais prie programos bus pridėtos naujos sporto šakos. Boksas, sunkioji atletika ir šiuolaikinė penkiakovė galės būti įtrauktos į žaidynes, jeigu sugebės sutvarkyti savo „bėdas“ sporte.

Bokso federacija AIBA turi sutvarkyti savo teisėjavimo sistemą ir vientisumą. Rugsėjo mėnesį nepriklausomas tyrimas rado sistemą, kuria buvo galima manipuliuoti bokso mačų rezultatais 2016 metų olimpiadoje.

Sunkioji atletika turi spręsti istorinę dopingo problemą šioje sporto šakoje, o šiuolaikinė penkiakovė turi pakeisti jodinėjimą arkliais ir padidinti savo patrauklumą jaunimui. Taip pat šiuolaikinėje penkiakovėje planuojama, kad fechtavimo rungtis truks vos 90 minučių.

„Man penkiakovė be jojimo neįsivaizduojama. Jei šią rungtį pakeis kažkokia kita, man tai bus jau nauja sporto šaka, ne penkiakovė“, – apie galimus pakeitimus kiek anksčiau savo nuomonę išsakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionas Dovydas Vaivada.

Šiuolaikinėje penkiakovėje jojimo rungtį svarstoma pakeisti važiavimu dviračiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.