EUROLYGA 2023

Koronavirusu Pekine susirgusi rusė rauda ir rodo, kuo ją maitina: „Iš manęs jau styro kaulai“

Rusijos moterų biatlono rinktinė sausio 29 dieną iš Maskvos išskrido į Pekiną, kur tik pasirodžiusi Kinijos sostinės oro uoste privalėjo atlikti COVID-19 testus. Pradžioje visa delegacija džiaugėsi, kad tyrimai buvo neigiami. Tačiau po dienos buvo paimti dar vieni testai ir paaiškėjo, kad iš Udmurtijos kilusios 24-erių Valerijos Vasnecovos testas buvo teigiamas. Tad biatlonininkė turėjo susitaikyti su tuo, kad visos svajonės pasirodyti Pekine žlugo. Maža to, rusė dėl teigiamo COVID-19 testo iškart buvo išvežta iš olimpinio kaimelio į specialų olimpiados viešbutį, sergantiems koronavirusu ir ten privalės būti ne mažiau kaip savaitę. Jei testai parodys, kad ji jau persirgo liga.

 V.Vasnecova skundėsi maistu viešbutyje, kuriame izoliuojasi sergantys koronavirusu.<br> instagram nuotr.
 V.Vasnecova skundėsi maistu viešbutyje, kuriame izoliuojasi sergantys koronavirusu.<br> instagram nuotr.
 Sportininkei pateikiamas maistas Pekine
 Sportininkei pateikiamas maistas Pekine
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 1:49 PM, atnaujinta Feb 4, 2022, 2:19 PM

Jau po kelių dienų ji socialiniame tinkle instagram rusė suskubo verkti ir skųstis, kad tai, ką ji patiria tame viešbutyje, yra siaubinga.

„Jau 5 dienas mane maitina pusryčiais, pietumis ir vakariene, – savo socialiniame tinkle rašo V. Vasnecova, pridėdama ir nuotrauką, kurioje nufotografuotas jai skirtas maistas. – Aš labai sulysau, iš manęs jau styro kaulai. Kito maisto man neduoda, apie tyrimo rezultatus nieko nekalbama.

Visą dieną aš tik miegu, nes dabar net nebeturiu jėgų keltis iš lovos, nes per dieną suvalgau vos tris tokias saujas makaronų – likusio maisto valgyti neįmanoma. Bet šiandien aš suvalgiau ir visus riebalus, kurie duodami vietoj mėsos, nes esu labai alkana.

Man skauda skrandį, esu labai išblyškusi, po akimis atsirado didžiuliai juodi ratilai. Aš noriu, kad tai viskas baigtųsi. Aš verkiu kiekvieną dieną. Aš labai pavargusi“, – vos ne maldaudama pagalbos rašė Rusijos biatlono rinktinės atstovė.

„Na, tai tikrai maistas iš šiukšlių konteinerių. Kaip tu gali tai valgyti?“ – komentaruose rašė ne vienas jos sekėjas. Pati sportininkė patikino, kad ne visi tame viešbutyje maitinami kaip ji.

„Jei manote, kad čia visi taip maitinami, tai klystate. Visai kitas maisto vaizdas yra pas mūsų gydytoją, kuris yra tame pačiame viešbutyje, tačiau gyvena dviem aukštais žemiau manęs, – toliau rašė V.Vasnecova. – Esmė ta, kad šiame viešbutyje ant kiekvienų durų yra lentelė su asmens vardu, pavarde ir profesija.

Ties sportininkų durimis klijuojami tokie apdriskę popieriaus lapeliai, ant kurių parašyta viskas apie atletą, o štai kiti olimpiadoje dalyvaujantys asmenys (aptarnaujantis personalas, korespondentai ir kt.) ant durų turi plastikines korteles su visais duomenimis.

Taigi, pas ką ant durų kabo ta plastikinė kortelė, jiems atneša normalų maistą, o sportininkams tenka šitas siaubas.

Dešinėje nuo mano kambario gyvena vaikinas – sportininkas, tad tie maisto konteineriai prie jo durų yra lygiai tokie patys, kaip ir mano.

Iš kairės izoliuojasi nesportuojantis žmogus, tai prie jo durų esantys maisto konteineriai visiškai kiti, kokybiški. Tiesą sakant, nesuprantu, kodėl su mumis, sportininkais, taip elgiamasi?“

Rusijos delegacija kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą ir prašė įtakoti ir spręsti susidariusią situaciją. Rusijos delegacijos vadovas Viktoras Maigurovas net bandė vienais ar kitais būdais perduoti maistą V.Vasnecovai, tačiau dėl COVID-19 jam net neleido galvoti apie tokį lauknešėlį – viešbutis saugomas iš išorės, niekam neleidžiama prie jo artintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.