EUROLYGA 2023

V. Putinas prieš olimpiadą piktinasi sankcijomis Rusijai už dopingą: „Tai yra nepriimtina“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį griežtai pasmerkė sankcijas jo šaliai dėl dopingo sporte, rengdamasis Pekine per žiemos olimpiadą susitikti su Kinijos vadovu Xi Jinpingu.

Vladimiras Putinas.<br>AFP / Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AFP / Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 7:01 AM

Duodamas interviu kinų žiniasklaidai V. Putinas neigė, kad jo vyriausybė vykdė didžiulio masto dopingo programą per 2014 metų Sočio žiemos olimpines žaidynes. Šiems faktams iškilus į viešumą, Rusija sulaukė įvairių sankcijų iš tarptautinių sporto institucijų.

„Rusija buvo ir yra ištikima tradicinėms olimpinėms vertybėms“, – sakė V. Putinas per interviu „China Media Group“ prezidentui ir vyriausiajam redaktoriui Shen Haixiongui.

„Nepritariame sporto politizavimui ir bandymams naudoti jį kaip spaudimo, nesąžiningos konkurencijos ar diskriminacijos įrankį“, – kalbėjo Rusijos vadovas.

Jo interviu stenogramą paskelbė Kremlius.

Rusija, kaip buvo nustatyta, per 2014 metų žiemos olimpiadą Sočyje vykdė valstybės remtą dopingo programą, todėl jai buvo uždrausta varžytis tarptautinėse varžybose.

Rusų pareigūnai, įskaitant V. Putiną, negali vykti į tarptautines varžybas, nebent yra pakviečiami varžybas organizuojančios valstybės vadovo. Kinijos lyderis Xi Jinpingas pakvietė V. Putiną atvykti.

„Praktika, kai už atskirų asmenų įvykdytus nusižengimus skiriama kolektyvinė bausmė, yra nepriimtina“, – sakė V. Putinas.

Rusijos atletams leidžiama varžytis kaip neutraliems sportininkams be Rusijos vėliavos ir himno, jei jie gali įrodyti, kad niekada nevartojo dopingo.

Rusų olimpiečių komanda žaidynėse dalyvaus ROC pavadinimu. ROC – Rusijos olimpinio komiteto akronimas anglų kalba (Russian Olympic Committee).

Pekinas ir Maskva pasmerkė olimpinių žaidynių diplomatinį boikotą, kurį paskelbė keletas Vakarų valstybių, protestuodamos prieš Kinijos elgesį su uigūrais ir kitomis daugiausia musulmoniškomis mažumomis Sindziango regione, taip pat politines represijas Honkonge.

V. Putinas pernai tapo pirmuoju užsienio lyderiu, patvirtinusiu, jog dalyvaus penktadienį vyksiančioje Pekino olimpiados atidarymo ceremonijoje.

Abu lyderiai susitiks penktadienį Kinijos sostinėje, jų šalims siekiant palaikyti kuo glaudesnius ryšius ir sulaukiant vis daugiau kritikos iš Vakarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?