EUROLYGA 2023

Dukart kritęs rusas vis tiek laimėjo skiatlono lenktynes, tačiau po to dar ir sugadino pakylą

Rusija jau antrąją Pekino olimpiados dieną į savo medalių taupyklę įsidėjo pirmąjį aukso medalį. Apskritai sekmadienį vykusiose vyrų skiatlono 30 km varžybose rusai užėmė pirmąsias dvi pakylos vietas.

 Aleksandras Bolšunovas laimėjo pirmąjį auksą Rusijos rinktinei - buvo pirmas skiatlone.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Aleksandras Bolšunovas laimėjo pirmąjį auksą Rusijos rinktinei - buvo pirmas skiatlone.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2022, 11:03 AM, atnaujinta Feb 7, 2022, 8:58 AM

Aleksandras Bolšunovas skiatlono trasoje įsiveržė į priekį ir užtikrintai nugalėjo. Jam nesutrukdė laimėti auksą net ir tas faktas, kad jis dukart krito: pradžioje viename iš pirmųjų varžybų trasos posūkių, o po to likus mažiau kaip dviems kilometrams – nutaręs atsigerti kavos, jis krito ir prarado dar apie 7-10 sekundžių. Rusas finišavo per 1 val. 16 min. 09.8 sek.

Sidabras atiteko dar vienam Rusijos olimpinio komiteto nariui Denisui Spicovui, kuris atsiliko 1 min. 11 sek., o bronza – suomiui Iivo Niskanenui ( atsiliko 2 min. 00.2 sek.). Pirmąją varžybų dieną rusai pelnė vieną sidabro ir vieną bronzos medalį.

Skiatlono rungtyje slidininkams tenka po 15 km įveikti klasikiniu ir 15 km laisvuoju stiliumi.

Per apdovanojimų ceremoniją A.Bolšunovas taip pat pasižymėjo: kai buvo pakviestas užlipti ant aukščiausios pakylos laiptelio, jis užšoko ir nuo jo stipraus šuolio atsikabino pakylos pagrąžinimas – olimpiniai žiedai. Sportininkas pabandė juos vėl prikabinti, tačiau to padaryti jam nepasisekė.

Rusija skiatlone medalių neturėjo nuo 2006 metų Turino olimpiados, o visi šios šalies atstovai 2010, 2014 ir 2018 metų žaidynėse skynė „medinius“ apdovanojimus – pastoviai buvo ketvirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.