EUROLYGA 2023

15-metė rusų sensacija – olimpinių žaidynių istorijoje: įspūdingas šuolis sukėlė euforiją visame pasaulyje

Į žiemos olimpines žaidynes vis jaunesnes dailiojo čiuožimo atstoves siunčianti Rusija pateikė dar vieną staigmeną. Dėl pasaulį sudrebinusio dopingo skandalo vis dar po Rusijos olimpinio komiteto (ROC) vėliava kovojantys rusai pirmadienį iškovojo dar vieną aukso medalį, o triumfo epicentre atsidūrė 15-metė Kamila Valijeva.

 K.Valijeva.<br> lrytas.lt koliažas.
 K.Valijeva.<br> lrytas.lt koliažas.
 K.Valijeva.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 K.Valijeva.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 K.Valijeva.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 K.Valijeva.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 10:07 AM, atnaujinta Feb 9, 2022, 9:28 PM

Dailiojo čiuožimo komandinėse žaidynėse K.Valijeva tapo pirmąja moterimi, kuriai olimpinėse žaidynėse pavyko tobulai atlikti itin sudėtingą keturgubą šuolį.

Taip 15-metė rusų žvaigždė dar labiau pabrėžė savo kaip favoritės statusą.

K.Valijeva savo laisvosios programos metu iškart čiupo jautį už ragų – keturgubą šuolį pademonstravo pradžioje. Vėliau ji ir dar kartą atliko tokį pat šuolį.

Tai – ne pirmasis sportininkės rekordas. 15-metė juos gerina nuo pat savo profesionalaus debiuto, kuris įvyko prieš mažiau nei 6 mėnesius.

Keturgubi šuoliai moterų varžybose – itin retas elementas, kurį atlikti visiems sportininkams yra labai sudėtinga, tačiau jaunoji dailiojo čiuožimo žvaigždė šį sezoną jį demonstravo įvairiose varžybose.

Nors K.Valijeva bandydama atlikti trečiąjį keturgubą šuolį ir nukrito, jos įspūdingas pasirodymas surinko 30 taškų daugiau nei antrąją vietą užėmusios japonės Kaori Sakamoto.

K.Valijevos pasirodymas surinko 178,92 taško. Sidabro medalį iškovojo JAV, o bronzą – Japonija.

K.Valijevos keturgubas šuolis, atliktas gruodžio mėnesį:

Žaibiškai tapo žvaigžde

K.Valijeva Rusijoje ir dailiojo čiuožimo pasaulyje – visiška žvaigždė. Sportininkė socialiniame tinkle „Instagram“ turi 231 tūkstantį sekėjų.

K.Valijeva keturgubais šuoliais pagerino ne vieną pasaulio rekordą. Jos pernai įvykęs debiutas suaugusiųjų varžybose irgi pažymėtas pasaulio rekordu – surinktų taškų skaičiumi.

K.Valijeva buvo per nauja, kad galėtų varžytis pasaulio čempionate, bet gruodį Europos pirmenybėse ji tapo pirmąja moterų varžybų dalyve, kuriai trumpojoje programoje pavyko surinkti 90 taškų. Pakeliui iki trofėjaus ji su 90,45 balo nukalė ir pasaulio rekordą.

K.Valijeva – viena iš ryškiausių jaunujų Rusijos dailiojo čiuožimo žvaigždžių. Rusai jau kurį laiką linksniuojami dėl sprendimų į olimpines žaidynes ir čempionatus siųsti vis jaunesnes sportininkes.

Dvi pastarosios rusų olimpinės čempionės – Adelina Sotnikova, kuri varžėsi būdama 17 metų ir Alina Zagitova, kuri triumfavo būdama 15-os.

2018 metais Pjončango olimpiadoje sidabrą iškovojo 18-metė Jevgenija Medvedeva, kuri Rusijoje jau ir tada buvo laikoma „kiek per vyresne“.

Praėjusį mėnesį vykusiame Europos čempionate rusai lengvai susirinko medalius. 17-metės Anna Ščerbakova ir Aleksandra Trusova kartu su K.Valijeva lipo ant podiumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?