EUROLYGA 2023

Olimpiniu čempionu tapusį rusą įsiutino klausimai apie dopingą – kvietė apsilankyti vienoje vietoje

Sekmadienį aukso medalį vyrų 30 kilometrų skiatlono rungtyje nuskynęs rusas Aleksandras Bolšunovas po iškovotos pergalės ėmė pamokslauti žurnalistams – 25-erių olimpietis itin asmeniškai sureagavo į klausimą apie Rusijos sportininkus ne vienerius metus persekiojančius dopingo skandalus.

Aleksandras Bolšunovas sekmadienį pasidabino aukso medaliu.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Aleksandras Bolšunovas sekmadienį pasidabino aukso medaliu.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Aleksandras Bolšunovas (raudona apranga).<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Aleksandras Bolšunovas (raudona apranga).<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 3:15 PM

Iki Pekino žiemos olimpiados A.Bolšunovas dar nebuvo tapęs olimpinių čempionu – 2018 metais Pjongčange rusas iškovojo tris sidabro ir vieną bronzos medalį, o vasario 4 dieną Kinijos sostinėje startavusiose žaidynėse savo kraitį papildė ir ilgai lauktu aukso medaliu.

Vis dėlto kelias iki išsvajotojo titulo nebuvo lengvas – Rusijos sportininkas dukart krito trasos pradžioje, tačiau tai jam nesukliudė pasivyti lyderius ir netrukus išsiveržti į priekį.

Trasą per 1 val. 16 min. 9,8 sek. šeštadienį įveikęs A.Bolšunovas traukdamas finišo link iškilmingai mojavo Rusijos olimpinio komiteto vėliava.

Rusijos sportininkai ir toliau negali varžytis po savo šalies vėliava – jiems vis dar skirtos Pasaulio antidopingo agentūros sankcijos dėl piktnaudžiavimo duomenimis Maskvos laboratorijose.

Komentuodamas savo pergalę spaudos konferencijoje rusas neišvengė klausimo ir apie ne vienerius metus jo šalį skandinančius dopingo sirgalius.

Išgirdęs tai A.Bolšunovas įsiuto.

„Jūs ir vėl kabate apie dopingą...Tai neturėtų turėti nieko bendro su sportu.

Mes turime švarių sportininkų, švarių atletų, kurie dalyvauja olimpinėse žaidynėse ir antidopingo tyrimus atlieka beveik kiekvieną dieną.

Mes nuolat pildome formas, kuriose nurodome, kur treniruosimės, kokiu laikų ką veiksime, kada galime būti testuojami, kur ir kada keliausime, net su kokia transporto priemone važiuosime iš vienos vietos į kitą...

Manau, kad tokius klausimus užduoti yra neteisinga – niekada netapsi olimpiniu čempionu iš niekur. Tam reikia sunkiai treniruotis ne vienerius metus“, – samprotavo rusas.

Savo monologo antroje pusėje jis dar labiau griežtino toną ir pakvietė žurnalistus atvykti į Rusijos olimpinės rinktinės treniruotes.

„Kai pamatysime, kaip mes treniruojatės, manau, kad tiek jums, tiek ir visiems kitiems niekada nebekils panašių klausimų“, – rėžė olimpinis čempionas.

Pagrindiniu favoritu laimėti šią rungtį buvo 2018-ųjų Pjongčango olimpinių žaidynių čempionas iš Norvegijos Simenas Hegstadas Kruegeris, tačiau norvegas žaidynių išvakarėse užsikrėtė koronavirusu.

Rusijos olimpinio komiteto sportininkai šiuo metu Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse yra iškovoję šešis medalius – po du aukso, sidabro ir bronzos.

Pekino žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?