EUROLYGA 2023

Rusijos ledo ritulininkai sulaukė ir V. Putino palinkėjimų: „Grįžti be medalių būtų didžiulė katastrofa“ Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Rusijos olimpinio komiteto ledo ritulio rinktinė trečiadienį pradeda kovas Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse, kai B grupėje susitiks su Šveicarijos ledo ritulininkais. Tiesa, kelionė į Kiniją rusams nebuvo lengva, o problemų netrūksta ir komandos viduje.

Rusijos ledo ritulininkai sulaukė ir V. Putino palinkėjimų: „Neiškovoti medalių būtų didžiulė katastrofa“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Rusijos ledo ritulininkai sulaukė ir V. Putino palinkėjimų: „Neiškovoti medalių būtų didžiulė katastrofa“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

Feb 8, 2022, 6:57 PM

Olimpinėse žaidynėse dalyvaus 12 rinktinių iš viso pasaulio: Latvija, Rusijos olimpinis komitetas, Suomija, Kanada, JAV, Kinija, Čekija, Danija, Čekija, Slovakija, Vokietija ir Šveicarija.

Nors olimpinėse nedalyvaus geriausi Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjai, žvaigždžių Pekine netrūks, o šios sporto šakos gerbėjų akys, žinoma, kryps į Rusijos, JAV bei Kanados rinktines.

Rusija visada tikisi aukso – apie tai prieš porą dienų kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris Aleksejus Žamnovas.

„Spaudimas laimėti visada yra, kai kalbama apie nacionalinę komandą. Nieko naujo, treneriai stengsis žaidėjams sumažinti spaudimą, tačiau jausti nerimą prieš turnyro pradžią yra normalu“, – kalbėjo strategas.

Visgi portalo lrytas.lt kalbinta Rusijos žurnalistė Jelena Kuznecova teigė, kad kol kas sunku spręsti, kaip atrodys šios šalies rinktinė, ir ar ji sugebės pakartoti 2018 m. Pjongčango olimpinių žaidynių pasiekimą, kuomet iškovojo aukso medalį, kai po pratęsimo 4:3 įveikė Vokietiją.

„Rinktinės dar nematėme, nes iki šiol buvo atšauktos visos draugiškos rungtynės, kurios turėjo vykti Pekine. Maža to, po kelių dienų nuo atvykimo namo buvo išsiųstas vienas geriausių šio sezono KHL žaidėjų Andrejus Kuzmenka.

Teigiama, kad jis turi traumą, tačiau tai skamba abejotinai ir niekas nesupranta, kodėl jis buvo įrašytas tik atsarginiame rinktinės sąraše. Taigi dar visiškai nežinome, ko tikėtis iš komandos. Nepaisant to, jie tikrai bus vieni iš favoritų, kaip ir Suomija, Kanada bei JAV“, – teigė portalo championat.com žurnalistė.

Susidūrė su sunkumais

Pekino oro uoste rusus pasitiko koronaviruso testavimo punktai, kuriuose buvo užfiksuoti keli teigiami atvejai. Dėl šios priežasties rusams teko izoliuotis, tiesa, kitą dieną atlikti testai buvo neigiami, tad jie galėjo tęsti treniruotes.

„Dėl koronaviruso su komanda į Pekiną iškart neatvyko keli žaidėjai. Prieš kelias dienas jie pagaliau prisijungė prie komandos, tad žiūrėsime, kaip jiems seksis grįžti į formą, susižaisti. Kitos komandos taip pat turi koronaviruso problemų, todėl situacija yra nepastovi, kuri keičiasi kiekvieną dieną“, – teigė J.Kuznecova.

Nors dėl NHL nenoro stabdyti čempionatą ir išleisti lygos žaidėjus į olimpiadą rusams negalės padėti tokios žvaigždės kaip Aleksandras Ovečkinas, Jevgenijus Malkinas, Aleksandras Radulovas ar Nikita Kučerovas, žurnalistė siūlo atkreipti dėmesį į kelis Rusijos rinktinės žaidėjus.

„Vadimas Šipačiovas (Maskvos „Dynamo“) – komandos kapitonas ir vienas įdomiausių Rusijos žaidėjų KHL. Nikita Gusevas (Sankt Peterburgo SKA) – praėjusių olimpinių žaidynių herojus. Stanislavas Galijevas („Dynamo“) gali būti vienas pagrindinių įvarčių autorių. Nikita Nesterovas (Maskvos CSKA) ir Jegoras Jakovlevas (Magnitogorsko „Metallurg“) yra gynėjai – jie yra geri tiek savo zonoje, tiek puolime ir gali žaisti daug laiko.

Startinio vartininko dar nežinome, bet Ivanas Fedotovas (CSKA) šiame sezone atrodė puikiai“, – pasakojo J.Kuznecova.

Ką rusams reikštų nelaimėtas olimpinis medalis?

Ledo ritulys yra mėgstamiausias Vladimiro Putino žaidimas – jis kasmet jį žaidžia su legendiniais Rusijos žaidėjais, politikais ir verslininkais. V.Putinas jau palinkėjo komandai sėkmės ir sakė, kad tikisi gero turnyro.

Visgi jei komanda nelaimėtų medalių, būtų didžiulė katastrofa. Galite įsivaizduoti, kokia kritikos lavina užkluptų komandą“, – įspėja žurnalistė.

Rusai kovas čempionate pradės vasario 9-ąją, kuomet susikaus su šveicarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.