EUROLYGA 2023

Rusija ir vėl įklimpo į dopingo skandalą: žiemos žaidynėse klaustukų dar yra, bet viena jau aišku

Sporto pasauliui vis atidžiau stebint Pekino olimpiadoje kilusius neaiškumus dėl Rusijos olimpinio komiteto (ROC) dailiojo čiuožimo komandos aiškėja daugiau detalių. „The Guardian“ pranešė, kad įtarimai, kad vieno iš aukso medalį komandinėse varžybose iškovojusių rusų dopingo mėginys teigiamas – pasitvirtino.

 Rusija ir vėl įklimpo į dopingo skandalą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusija ir vėl įklimpo į dopingo skandalą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusija ir vėl įklimpo į dopingo skandalą<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusija ir vėl įklimpo į dopingo skandalą<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 5:07 PM, atnaujinta Feb 9, 2022, 5:22 PM

Apie tai skelbia ir JAV žiniasklaida.

„The Guardian“ šaltiniai teigia, kad draudžiamas preparatas – ne jėgų suteikiantis ar kitaip pasirodymą pagerinti galinti medžiaga. Kol kas nėra aišku, ar dopingo mėginys buvo paimtas prieš 2022 metų Pekino žiemos olimpines žaidynes ar per jas.

Aukso medaliai ROC komandai vis dar lieka neįteikti – būtent dėl šios priežasties buvo atšaukta medalių įteikimo ceremonija. Kol kas nėra aišku, kada ji įvyks.

Keturi Rusijos čiuožėjai trečiadienį neatvyko į planuotą treniruotę, tačiau kodėl – neaišku.

Istorija buvo paviešinta trečiadienį vykusioje IOC spaudos konferencijoje, kurioje kalbėjo IOC atstovas spaudai Markas Adamsas.

„Situacija susidarė per trumpą laiką, dėl kurios mums reikia teisinių konsultacijų. Galite būti užtikrinti, jog darome viską, kad ši situacija būtų išspręsta kuo greičiau. Negaliu jums daugiau pateikti daugiau informacijos, bet mes padarysime viską, ką galime“, – kalbėjo M.Adamsas.

Legendinė Rusijos trenerė Tatjana Tarasova neigė, kad kuris Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komandos čiuožėjas vartotų dopingą: „Tai negali būti tiesa. Galite į mus rodyti pirštais, bet esame švarūs“.

Tarptautinė čiuožimo sąjunga ir Rusijos olimpinis komitetas situacijos nekomentavo.

Nepriklausoma testavimo agentūra, kuri atlieka dopingo testus olimpinėse žaidynėse į situaciją sureagavo.

„ITA žino apie pranešimus, susijusius su 2022 m. Pekino žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo komandinių varžybų medalių ceremonijos atidėjimu. Bet koks su šiais įvykiais susijęs pranešimas visada bus viešai skelbiamas ITA svetainėje ir kitaip nekomentuojamas. Iki šiol toks pranešimas nebuvo paskelbtas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.