EUROLYGA 2023

Rusijos ledo ritulininkai olimpiadą pradėjo pergalę po vienintelio kuriozinio įvarčio

Trečiadienį Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse startavo vyrų ledo ritulio turnyras, kurio pirmose rungtynėse susikovė 2018 metų Pjongčango olimpiados čempionė Rusijos olimpinio komiteto rinktinė ir Šveicarijos komanda. Itin nerezultatyviose B grupės rungtynėse pergalę šventė rusai, o mačo baigtį lėmė vos vienas pelnytas įvartis – 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

 Rusijos ledo ritulininkai įveikė šveicarus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos ledo ritulininkai įveikė šveicarus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 2:05 PM, atnaujinta Feb 9, 2022, 2:16 PM

Atkakliose rungtynėse baigtį lėmė gan kuriozinis įvartis pirmojo kėlinio paskutinėmis sekundėmis: iš už vartų dešinėje pusėje pasirodęs rusas Antonas Šlepyševas pamatė skrendantį ritulį, jį lazda numušė į šveicarų vartų pusę, o šis sugebėjo atsitrenkti į gynėjo pačiūžą ir įriedėti į vartus. O juk žaisti pirmame kėlinyje buvo likę 2,7 sek.

Per antrą ir trečią kėlinius buvo ir muštynių ir baudų po 4 minutes, tačiau Šveicarija niekaip negalėjo pelnyti atsakomojo įvarčio.

Trečiojo kėlinio pabaigoje – likus 4 min. šveicarai tiesiog užgulė Rusijos vartus, tačiau ritulys neįtikėtinu būdu mažiausiai vos ne tris kartus neatsidūrė rusų vartuose.

Pastarąjį kartą rusai su šveicarais žaidė 2021 m. gegužės mėnesį vykusiame pasaulio čempionate, o tada rusai laimėjo kur kas lengviau 4:1.

Kitas rungtynes Pekine rusai žais vasario 11 dieną su Danija, o Šveicarija tą pačią dieną grumsis su Čekija.

Po A, B ir C grupių etapo kovų visos 12 komandų pagal penkis kriterijus bus surikiuotos nuo 1 iki 12 vietos ir tada prasidės atkrintamosios akistatos. Geriausios 4 komandos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, o likusio 8 žais aštuntfinalyje.

Atkrintamieji mačai prasidės vasario 15 dieną, o čempionas paaiškės paskutinę žaidynių dieną vasario 20-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.