EUROLYGA 2023

Istorinis slovakų auksas Pekine – su lietuvišku prieskoniu Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Jančingo kalnų slidinėjimo centre trečiadienį pasigirdo slovakų šūksniai, simbolizuojantys istorinį pasiekimą. Kalnų slidininkė Petra Vlhova antruoju nusileidimu užfiksavo geriausią laiką ir slalomo rungtyje pasidabino aukso medaliu.

 Petra Vlhova.<br> zumapress/scanpix nuotr.
 Petra Vlhova.<br> zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

Feb 10, 2022, 6:34 AM, atnaujinta Feb 10, 2022, 6:51 AM

„Olimpinė čempionė – skamba neįtikinėtinai, – po finišo spaudos koncerencijoje kalbėjo sportininkė. – Negaliu patikėti, esu labai laiminga, kad nugalėjau. Po pirmojo nusileidimo šiek tiek bijojau, nesijaučiau gerai, bet mano komanda ir brolis tikėjo manimi. Jaučiau didelį spaudimą, nes esu viena atstovė iš Slovakijos, mūsų šalis nėra didelė, bet pavyko pasiekti istorinį rezultatą.“

Tai buvo vos ketvirtasis slovakų auksas žiemos olimpinių žaidynių istorijoje ir pirmasis medalis kalnų slidinėjimo disciplinoje, kurį lydės ir lietuviškas prieskonis.

26-erių P.Vlhovai auksą garantavo 1 min. 44,98 sek., per kurias sportininkė dukart įveikė slalomo rungtį. Tiesa, po pirmojo nusileidimo slovakė buvo tik 8-oje vietoje, tad viską lėmė antrasis bandymas. Sidabras atiteko austrei Katharinai Liensbierger (1 min. 45,06 sek.), bronza – šveicarei Wendy Holdener (1 min. 45,1 sek.).

Prie puikaus P.Vlhovos pasirodymo prisidėjo ir Druskininkų kraštas, kur ateltė jau eilę metų paeiliui vasaromis atvyksta ruoštis sezono startams.

„Man labai patinka, kad čia ramu, tylu ir nėra daug žmonių. Tai padeda susikoncentruoti ir galvoti tik apie sportą“, – lrytas.lt yra sakiusi Slovakijos sporto žvaigždė.

Prieš pat startą Kinijoje P.Vlhova laiką leido kalnuose, kur sąlygos panašios į Jančingo olimpinę trasą, esančią 1600 m virš jūros lygio. Visgi vasaromis sportininkė prioritetą skiria Lietuvai, o Druskininkų „Snow areną“ siūlo ir kitiems atletams.

„Čia lankėsi komanda iš Vokietijos. Jie čia atvyko tik todėl, kad mes pasiūlėme.

Sezono metu bendraujame su kitomis komandomis ar kitų valstybių rinktinėmis. Treneriai kalbasi tarpusavyje ir pasišneka, kur ir kaip ruošiasi sezonui. Nuolat pasakojame apie Druskininkų privalumus ir rekomenduojame jiems čia atvykti“, – pasakojo atletė.

Slovakės konkurente trečiadienį buvo ir vienintelė lietuvė 17-metė Gabija Šinkūnaitė, deja, bet jauna slidininkė nefinišavo, mat padarė klaidą, kuri neleido užbaigti varžybų.

Anot olimpinės čempionės, norint išugdyti daug talentingo jaunimo, reikia tam daug kantraus darbo.

„Manau, kad tam reikia ne vieno ir ne dviejų dalykų. Be to, turėtų būti aiški strategija, kuriai, žinoma, taip pat reikia laiko, kad pasimatytų pirmieji rezultatai“, – lrytas.lt yra kalbėjusi aukso medalininkė P.Vlhova.

Slovakė Pekino olimpiadoje jau taip pad dalyvavo didžiojo slalomo rungtyje, kur užėmė 13-ąją vietą. 

Žaidynės Kinijoje tęsis iki vasario 20-osios. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.