EUROLYGA 2023

K. Valijevos dopingo skandale – dar didesnė bomba: aptiko net tris medikamentus

Rusijos dailiojo čiuožimo atstovės Kamilos Valijevos mėginyje, kurį ji pateikė praėjusį gruodį, buvo aptikti net trys medikamentai, kurie gali būti naudojami širdies ligoms gydyti.

K.Valijeva teigė, kad vartojo senelio širdies vaistus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Valijeva teigė, kad vartojo senelio širdies vaistus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Valijeva teigė, kad vartojo senelio širdies vaistus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K.Valijeva teigė, kad vartojo senelio širdies vaistus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 11:04 AM, atnaujinta Feb 16, 2022, 11:09 AM

Apie Pekino olimpines žaidynes sukrėtusį skandalą naujų detalių pateikė „New York Times“.

Teigiama, kad Stokholmo laboratorija, išanalizavusi K.Valijevos mėginį, ne tik patvirtino draudžiamo krūtinės anginos vaisto trimetazidino buvimą, bet ir aptiko dar dviejų vaistų nuo širdies ligų hipokseno ir L-karnitino, kurių nėra draudžiamų sąraše.

„The New York Times“ citavo dokumentus, pateiktus neseniai vykusiame K.Valijevos arbitražo posėdyje ir patvirtintus posėdyje dalyvavusio asmens.

„Tai yra medžiagų trifektas – dvi iš jų yra leidžiamos ir viena neleidžiama“, – pranešime teigė JAV antidopingo agentūros vadovas Travisas Tygartas.

T.Tygartas pridūrė, kad toks derinys turi privalumų: „Atrodo, kad siekiama padidinti ištvermę, sumažinti nuovargį ir skatinti didesnį deguonies naudojimo efektyvumą“.

Rusijos olimpinis komitetas dar neatsakė į Reuters elektroninį laišką, kuriame buvo prašoma pakomentuoti naujus duomenis.

15-metė K.Valijeva antradienį gūžčiojo pečiais dėl olimpinio dopingo skandalo.

Moterų varžybose emocingas pasirodymas išvedė ją į lyderes aukso medalio medžioklėje, kuris vargu ar bus įteiktas Pekino žaidynėse.

Gruodžio 25 d. vykusiame Rusijos čempionate paauglės testas buvo teigiamas, tačiau rezultatas buvo atskleistas tik vasario 8 d., kai ji jau dalyvavo Pekino žaidynėse komandinėje rungtyje.

Pirmadienį Sporto arbitražo teismas leido K.Valijevai dalyvauti moterų vienetų varžybose šią savaitę, kai trijų teisėjų kolegija sutiko su Rusijos antidopingo agentūros sprendimu panaikinti jai skirtą draudimą.

Tačiau CAS nenagrinėjo jos dopingo bylos, kuri dabar laukia RUSADA posėdžio, kurio tikimasi tik gerokai po žiemos žaidynių pabaigos.

Anksčiau antradienį Tarptautinio olimpinio komiteto pareigūnas sakė, kad K.Valijeva įrodinėjo, kad teigiamą testą lėmė jos senelio širdies vaistai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.