EUROLYGA 2023

Po neįtikėtinos atomazgos – rusus nustebinę lietuvių plojimai ir kritika „herojui“: „Prašau atleidimo“ Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Rusijos olimpinio komiteto biatlonininkas Eduardas Latypovas Pekino žiemos olimpiadoje užsitraukė sirgalių ir rinktinės nemalonę, dėl kurios prašo atleidimo.

Po neįtikėtinos atomazgos – rusus nustebinę lietuvių plojimai ir kritika „herojui“: „Prašau atleidimo“.<br> AP/Lrytas.lt montažas.
Po neįtikėtinos atomazgos – rusus nustebinę lietuvių plojimai ir kritika „herojui“: „Prašau atleidimo“.<br> AP/Lrytas.lt montažas.
 Eduardas Latypovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Eduardas Latypovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

Feb 16, 2022, 6:29 AM, atnaujinta Feb 16, 2022, 6:30 AM

„Esu labai nusiminęs, prašau atleidimo dėl to, kas įvyko“, – antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo biatlonininkas.

27-erių atletas kartu su trimis komandos draugais antradienį dalyvavo olimpinėje biatlono estafetėje, kur iš rankų paleido aukso medalius.

Paskutinis iš keturių rusų šliuožęs E.Latypovas antrame savo šaudyme suklydo net keturis kartus, panaudojo tris papildomus šovinius, iš kurių tikslą pasiekė tik du, bei buvo priverstas sukti du baudos ratus.

Iki šaudyklos rusai prieš artimiausius varžovus turėjo didesnį nei 40 sek. pranašumą, tačiau jį iššvaistė ir auksą bei sidabrą atidavė norvegams bei prancūzams.

„Kovojome dėl aukso, bet nesugebėjome to padaryti. Visi jo norėjome, komandos draugai padarė viską, kad jį pasiektume, bet aš nesugebėjau sėkmingai užbaigti varžybų. Visgi laimėjome bent jau trečią vietą, tai taip pat labai aukštas pasiekimas“, – po fiasko kalbėjo E.Latypovas.

Po pirmųjų netaiklių lemiamų ruso šūvių visas olimpinis biatlono centras tiesiog nutilo. Įtampa persmelkė visus trasoje ir šalia jos buvusius sportininkus, trenerius, žiūrovus bei žurnalistus.

Netrukus į šaudyklą atvyko ir savo šalies herojumi tapęs norvegas Vetle Christiansenas, kuris greitai uždengė visus penkis taikinius ir pirmasis patraukė finišo link.

Pasigirdo šūksniai ir plojimai. Norvegai turėjo kur kas daugiau palaikymo nei rusai. Pastarųjų žurnalistams užkliuvo ir lietuvių emocijos, kai V.Christiansenas pasileido aukso link.

„Visi tylėdami nerimavo dėl Eduardo klaidų. Tiesa, lietuvių žurnalistai netikėtai apsidžiaugė norvegų ir prancūzų įsiveržimu. Galbūt jie žavėjosi intriga. Galbūt jie tikrai nenorėjo, kad mūsų komanda laimėtų“, – rašė portalas sports.ru.

Rusai lieja apmaudą dėl šalies biatlonininkams nenusisekusių žaidynių. Rusijos olimpinio komiteto atstovai Pekine kol kas iš aštuonių vykusių biatlono varžybų iškovojo vos tris bronzos medalius.

Biatlonininkams olimpiadoje liko dar trys startai – moterų komandinė estafetė ir vyrų bei moterų masinis startas.

Lrytas.lt primena, kad Lietuvos biatlonininkams žaidynės jau baigėsi. Jie olimpinėje estafetėje dalyvavo pirmą kartą šalies istorijoje ir užėmė 14-ąją vietą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.