EUROLYGA 2023

I. Serapinaitė: apie pokyčius komandoje, smalsumą ir naują varžybų formatą

„Negalėčiau pasakyti, kad praėjusių metų rezultatai mane labai džiugino, – atvirai prabilo šiuolaikinės penkiakovės atstovė Ieva Serapinaitė. – Žinoma, to nebūtų galima pasakyti apie Europos čempionatą, kuriame iškovojau auksą“.

 I. Serapinaitė: apie pokyčius komandoje, smalsumą ir naują varžybų formatą<br> M. Stankevičiaus nuotr.
 I. Serapinaitė: apie pokyčius komandoje, smalsumą ir naują varžybų formatą<br> M. Stankevičiaus nuotr.
 I. Serapinaitė: apie pokyčius komandoje, smalsumą ir naują varžybų formatą<br> M. Stankevičiaus nuotr.
 I. Serapinaitė: apie pokyčius komandoje, smalsumą ir naują varžybų formatą<br> M. Stankevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2022, 9:19 AM

Sportininkė neslepia mananti, kad kiekvienas naujas akcentas treniruočių procese visada gali pastūmėti į priekį, sukelti gerų idėjų ar pakeisti požiūrį į tam tikrus dalykus.

Šiais metais I.Serapinaitė pradėjo darbuotis su treneriu Luku Kontrimavičiumi.

„Mes esame jau seniai pažįstami, kartu sportavome, – sakė I.Serapinaitė. – Jis žino labai daug penkiakovės niuansų. Neatėjau ir nepasakiau „Man reikia rezultato“. Aš žinau, ko man reikia, todėl paprašiau Luko padėti sudaryti visas sąlygas tobulėti. Sutarėme labai paprastai – jis atėjo man pagelbėti, bet ir nesukelti chaoso treniruočių procese“.

Bėgimo niuansus I.Serapinaitei toliau padės tobulinti treneris Pavelas Fedorenko, fechtavimo paslaptis sportininkė gliaudys su Jurijumi Mašalo, o jojimo treniruotėse padės Vytautas Paznanskis.

„Tačiau man svarbu, kad šalia būtų treneris, kuris viską suvestų į vieną tašką, padėtų vykdant kitų trenerių sudarytas programas, – kalbėjo I.Serapinaitė. – Taip pat Lukas puikiai padeda plaukimo treniruotėse, kartais prisijungiu prie šalies triatlono komandos. Gal tik atrodo, kad Lukas yra vienas, tačiau jis turi visą komandą, su kuriame mes galime kartu sportuoti“.

L.Kontrimavičius anksčiau sportavo ne tik su I.Serapinaite, bet ir su Justinu Kinderiu, Pauliumi Aleksandravičiumi bei kitais atletais. Vėliau jis pradėjo vaikų plaukimo trenerio karjerą, o po kelerių metų prisidėjo ir vaikų triatlono treniruotės.

„Bet viena koja nuolat būdavau ir šiuolaikinėje penkiakovėje. Ir varžybas stebėdavau, ir kartais atvykdavau pajudėti į treniruotes kartu, – nusišypsojo L.Kontrimavičius. – O dabar radome bendrą kalbą su Ieva, sutarėme ir į penkiakovę žengiau dviem kojomis. Suprantu, su kokio aukšto meistriškumo sportininke pradėjau dirbti, tačiau norisi padėti siekti dar aukštesnių rezultatų. Be to, labai įdomu pamatyti, kaip mums seksis padėti vienas kitam tobulėti“.

Pasak L.Kontrimavičiaus, sportininkės treniruočių procese nėra daug keistinų dalykų.

„Su Ieva dirba geriausi specialistai, kuriais pasitikime – mums belieka komunikuoti, reaguoti į tam tikras situacijas, stebėti ir padėti sportininkei, kad visas procesas vyktų sklandžiai“, – teigė treneris.

Šeštadienį sportininkė su treneriu išvyko į varžybas Vengrijoje.

„Labai laukiau šių varžybų. Norisi išbandyti naują jų formatą. Galbūt, man bus naudinga, kad bėgimo distancija sumažės 200 metrų. Tai gali tapti privalumu man. Bet anksčiau buvo skiriama daugiau taškų plaukimo rungtyje, kurioje buvau stipresnė. Todėl labai laukiu ir noriu išbandyti naują formatą. Tačiau visas rungtis reikės įveikti tris kartus – tai neramina“, – nusišypsojo I.Serapinaitė.

Pagal naują formatą sportininkai privalės varžytis plaukimo, fechtavimo bei bėgimo ir šaudymo rungtyse kvalifikacijoje bei pusfinaliuose, o finale prisidės ir jojimas. Pasikeitė ir kombinuotos šaudymo ir bėgimo rungties formatas, apie kurį kalbėjo I.Serapinaitė. Vietoj anksčiau įprasto formato 4x800 m laukia pažintis su 5x600 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.