EUROLYGA 2023

N. Džokovičiaus sugrįžimas pažymėtas audringomis ovacijomis ir užtikrinta pergale

Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vyksiančio ATP 500 serijos „Dubai Duty Free Tennis Championships“ vyrų teniso turnyro vienetų varžybose į teniso kortus sugrįžo geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1).

 N. Džokovičius.<br> AP/Scanpix nuotr.
 N. Džokovičius.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2022, 9:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2022, 9:44 PM

Serbas pirmajame etape 6:3, 6:3 per 1 val. 15 min. įveikė italą Lorenzo Musetti (ATP-58) ir užtikrintai žengė į sekantį etapą.

N.Džokovičiui tik įžengus į kortą tribūnose pasigirdo plojimai, o Serbijos vėliavas iškėlę žiūrovai „Noles“ vardą skandavo apšilimo metu, bei po jo laimėtų game’ų.

Pirmajame sete N.Džokovičius iniciatyvą perėmė per antrąją varžovo padavimų serija. Pasinaudojęs keliomis neišprovokuotomis italo klaidomis serbas susikūrė šansą laimėti varžovo padavimus ir iš antro karto juo pasinaudojo.

Sekančio game’o metu N.Džokovičius per savo padavimus atsilikinėjo 0:40, tačiau susikaupęs sugebėjo laimėti penkis taškus paeiliui bei savo padavimų seriją. Likusio seto metu tenisininkai užtikrintai laimėjo savo padavimų serijas.

Antrajame sete ir vėl lemtinga buvo antroji italo padavimų serija. L.Musetti kelis kartus game’o metu sužaidė neryžtingai ir nepasinaudojęs susikurtais pranašumais pralaimėjo visus taškus.

N.Džokovičius savo padavimus ir toliau laimėjo, o serbui antrajame sete pirmaujant 5:3, „Nole“ sugebėjo laimėti dar vieną varžovo padavimų seriją ir iškovojo ilgai lauktą pergalę.

Sekančiame etape N.Džokovičius susitiks su Kareno Kačanovo (ATP-26) ir Alexo De Minauro (ATP-32) poros nugalėtoju.

Turnyre taip pat dalyvauja geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-99). Lietuvis antradienį, maždaug 15 val. Lietuvos laiku susitiks su vokiečiu Janu-Lennardu Struffu (ATP-56).

Turnyro nugalėtojui atiteks 500 ATP reitingo taškų ir 523 tūkst. 740 JAV dolerių čekis.

Lrytas.lt primena, jog N.Džokovičius negalėjo dalyvauti „didžiojo kirčio“ turnyre „Australian Open“. Skiepyti atsisakantis serbas buvo deportuotas iš Australijos, dėl joje galiojančių įstatymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.