EUROLYGA 2023

Dubajaus turnyrą R. Berankis pradėjo nuo pergalės prieš favoritu laikytą, bet aikštyne nesitvardžiusį vokietį

Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vykstantį „ATP 500“ serijos turnyrą pergalingai pradėjo Ričardas Berankis (ATP-99).

 R. Berankis.<br> imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br> imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 4:37 PM, atnaujinta Feb 22, 2022, 4:52 PM

Po atrankos į pagrindinį turnyrą patekęs lietuvis antradienį po 1 val. 37 min trukusios kovos 6:1, 3:6, 6:3 įveikė vokietį Janą-Lennardą Struffą (ATP-56).

Iniciatyva lietuviui priklausė jau nuo pirmųjų taškų. Pirmosios savo padavimų serijos metu vokietis turėjo gerokai paplušėti, tačiau išnešęs sveiką kailį antroje serijoje neatsilaikė. Užtikrintai ir be dvejonių žaidęs R.Berankis išsiveržė į priekį 3:1.

Užtikrintai savo padavimus laimėjęs Lietuvos tenisininkas sugebėjo antrą kartą paeiliui laimėti vokiečio padavimų seriją. Galingais smūgiais į aikštelės galą R.Berankis privertė J.Struffą klysti ir pirmąjį setą laimėjo 6:1.

Antrasis setas prasidėjo vokiečio padavimų serija, kurią lietuvis ir vėl sugebėjo laimėti. Keičiantis aikštelės pusėmis J.Struffas nesusitvardė ir kelis sykius trenkdamas raketę į žemę ją sulaužė, o vėliau sviedė į sieną.

Visgi viskas kaip idealiai nesiklostė. Ričardui pirmaujant 3:2 ir atliekant savo padavimus Vokietijos tenisininkas sugebėjo stabilizuoti savo žaidimą ir sėkmingai skirstydamas kamuoliukus po aikštelę išlygino seto rezultatą.

Pajautęs galimybę išsigelbėti J.Struffas laimėjo ir sekančią lietuvio padavimų seriją ir stojo padavinėti kamuoliukus dėl galimybės laimėti setą. R.Berankis pasiduoti nesiruošė ir susikūrė „break pointą“, tačiau juo nesugebėjo pasinaudoti ir pralaimėjo antrąjį setą rezultatu 3:6.

Lemiamas, trečiasis setas prasidėjo sunkia R.Berankio padavimų serija. Vokietis nuo pat pradžių bandė įgyti pranašumą ir pirmavo 30:40 bei turėjo „break pointą“, tačiau neatremiamas lietuvio padavimas ir du neatremti jo smūgiai garantavo lietuvio laimėtą game’ą.

Lemiamas tapo šeštasis trečio seto geimas. Lietuvis tris kartus tiksliais smūgiais pergudravo J.Struffą, kartą vokietis nesugebėjo paduoti kamuoliuko ir R.Berankis išsiveržė į priekį 4:2.

Likusio mačo metu tenisininkai laimėjo savo padavimų serijas ir tai leido R.Berankiui švęsti pergalę.

Pralaimėjimą patyręs vokietis ir vėl nesusitvardė: sviedė raketę savo suoliuko link.

Svarbiausia mačo statistika:

J.Struffas – R.Berankis

Neatremti padavimai: 6 – 6

Dvigubos klaidos: 3 – 2

Pirmo padavimo tikslumas: 62 proc. – 61 proc.

Laimėti taškai pirmo padavimo metu: 62 proc. (28/45) – 79 proc. (38/48)

Laimėti taškai antro padavimo metu: 54 proc. (15/28) – 45 proc. (14/31)

Pasinaudotos progos laimėti varžovo padavimus: 50 proc. (2/4) – 44 proc. (4/9)

Laimėti taškai: 70 – 82

R.Berankis prieš tai su J.Struffu buvo susitikęs 5 kartus, tačiau visus iki šiol žaistus mačus buvo laimėjęs vokietis.

Sekančiame etape R.Berankis susitiks su kartvelo Nikolozo Basilašvilio (ATP-19) ir australo Alexei'aus Popyrino (ATP-66) poros nugalėtoju.

Už patekimą į sekantį etapą R.Berankis užsitikrino 65 ATP reitingo taškus (20 prisidėjo už sėkmingai įveikta kvalifikaciją) ir 40 tūkst. 875 JAV dolerių čekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.