EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio klubai Klaipėdoje išsidalins pirmuosius sezono trofėjus

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje savaitgalį vyks Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalinis ketvertas. Dėl LRF taurės kovos keturi vyrų ir keturi moterų klubai. Šeštadienį vyks pusfinaliai, o sekmadienį finalai.

 Klaipėdoje paaiškės nauji taurių savininkai.<br> LRF nuotr.
 Klaipėdoje paaiškės nauji taurių savininkai.<br> LRF nuotr.
 Klaipėdoje paaiškės nauji taurių savininkai.<br> LRF nuotr.
 Klaipėdoje paaiškės nauji taurių savininkai.<br> LRF nuotr.
 Donatas Pasvenskas.<br> LRF nuotr.
 Donatas Pasvenskas.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-22 17:43, atnaujinta 2022-02-22 17:50

Moterų turnyro pusfinaliuose praėjusių metų taurės laimėtoja Kauno rajono „CASCADA – HC Garliava“ susitiks su Kauno „ACME-Žalgiriu“, o turnyro šeimininkė Klaipėdos „Viesulo SC – Dragūno“ komanda rungtyniaus su Vilniaus „Egle“. Vyrų turnyre titulą ginantis Klaipėdos „Dragūnas“ pusfinalyje susitiks su Vilniaus „Amber“, o Kauno „Granitas-Karys“ žais su Vilniaus „Šviesa“.

„Visas finalinio ketverto rungtynes žiūrovai galės stebėti nemokamai. Tai federacijos ir mūsų rėmėjų dovana ištikimiausiems rankinio sirgaliams, kurie mūsų komandas palaiko tiek ir pergalingais, tiek ir sunkiais momentais. Tokį sprendimą priėmėme po to, kai sausio mėnesį vykusiame Europos čempionate į Slovakiją atvykusių sirgalių dėka, Lietuvos rinktinė žaidė tarsi namuose.

Per pandeminį laikotarpį rankinio gerbėjai neturėjo daug galimybių arenose mėgautis tarptautiniu rankiniu, todėl norime suteikti jiems galimybę nemokamai stebėti stipriausių Lietuvos klubų kovas dėl vieno svarbiausių sezono trofėjų“, – sako LRF prezidentas Donatas Pasvenskas.

Rankinio gerbėjų „Švyturio“ arenoje lauks ir daugiau įdomybių, tokių kaip galimybė laimėti Lietuvos rinktinės marškinėlius su EHF Čempionų lygos nugalėtojo Jono Truchanovičiaus parašu. Konkurso nugalėtojui juos įteiks pats Lietuvos rinktinės lyderis.

Intriguojanti kova laukia ir rankinio aikštelėje, nes šiais metais nuspėti „7Bet LRF taurės“ finalinio ketverto favoritus yra kaip niekad sunku.

„Moterų rezultatus visada yra sunkiau nuspėti negu vyrų, bet šiais metais prognozuoti kas yra favoritės, tiesiog misija neįmanoma. Lietuvos rankinio čempionate pirmaujančias „Žalgirio“, „Eglės“ ir „Garliavos“ komandas skiria vos du taškai. Nedaug nuo jų atsilieka klaipėdietės, kurioms pranašumą suteiks namų sienos ir savų žiūrovų palaikymas.

Vyrų turnyro pusfinalyje kovos tarp Baltijos lygos lyderių esantys turnyrinės lentelės kaimynai „Šviesa“ ir „Granitas“. Šeimininkei ir praėjusių metų nugalėtojai „Dragūno“ komandai iššūkį mes Lietuvos rankinio lygos lyderiai, ambicijų kupini „Amber“ rankininkai. Pastaraisiais metais Lietuvos klubai sustiprėjo, jų jėgos išsilygino ir tai daro rankinio varžybas labai konkurencingas ir įdomias“, – teigia D. Pasvenskas.

LRF taurės finalinio ketverto tvarkaraštis:

Vasario 26 d. (šeštadienis)

13:00 Kauno „ACME – Žalgiris“ – Kauno rajono „CASCADA – HC Garliava“

15:00 Klaipėdos „Viesulas SC – Dragūnas“ – Vilniaus „Eglė“

17:00 Kauno „Granitas – Karys“ – Vilniaus „Šviesa“

19:00 Klaipėdos „Dragūnas“ – Vilniaus „Amber“

Vasario 27 d. (sekmadienis)

13:00 moterų turnyro finalas

15:30 vyrų turnyro finalas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.